Citi sporta veidi
2016. gada 11. augusts, 16:49

Peldēšanas federācija taisnojas par prēmijām: "Par Latvijas rekordu piešķirot 35 eiro"

Jauns.lv

Latvijas peldētājiem prēmijas par sekmīgiem startiem tiek maksātas, aprēķinot sasniegumus sacensībās, nevis tikai par Latvijas rekordiem, pastāstīja Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) ģenerālsekretārs Aivars Platonovs.

Trešdien Aļona Ribakova ar jaunu Latvijas rekordu ierindojās 27.vietā 200 metru brasā, bet Uvis Kalniņš palika 24.pozīcijā 200 metru kompleksajā distancē.

Pēc peldētāju startiem Latvijas Televīzijas raidījumā "Olimpisko spēļu studija" Ribakovas treneris Germans Jakubovskis pastāstīja, ka par Latvijas rekordu atlēts saņem 25 eiro, bet treneris 15 eiro.

"Realitātē tikai par rekordiem prēmijas netiek maksātas. Tā nav, ka sportists uzreiz atbrauc no sacensībām un viņam uzreiz uz kontu tiek ieskaitīta noteikta summa. Turklāt prēmija par Latvijas rekordu nav 25 eiro, bet gan 35 eiro," teica Platonovs.

Prēmija par Latvijas rekordu tiek pieskaitīta citiem sportistu sezonas sasniegumiem. "Katru gadu noslēdzot federācijas veidoto reitingu, kurā tiek skaitīti punkti par veiksmīgiem starptautiskiem startiem, tiek aprēķinātas prēmijas. Tomēr selektīvi tikai par Latvijas rekordu prēmija kā tāda netiek skaitīta, tā ir kopā ar pārējiem sasniegumiem," uzsvēra LPF ģenerālsekretārs.

Lai gan Ribakova par 0,7 sekundēm laboja sev piederošo Latvijas rekordu, līdz pirmajam sešpadsmitniekam, kas nodrošinātu vietu pusfinālā, viņai pietrūka 4,24 sekunžu.

Kopumā Latvijas peldētājiem valsts rekordu 50 metru baseinā iespējams labot 20 disciplīnās gan dāmu, gan vīru konkurencē "Sabiedrības uztraukums ir lieks. Nedaudz pārsteidz, ka cilvēki nesaprot, kā tas notiek peldēšanā. Latvijas rekords ir ļoti labs sasniegums, taču tas nav nekas pārsteidzošs," atzīmēja Platonovs.

Tāpat Jakubovskis televīzijā informēja, ka viņš, neskatoties uz akreditāciju dalībai XXXI Olimpiādes spēlēs, nav devies līdzi sportistei uz Riodežaneiro un viņa vietā uz Olimpiādes spēļu norises vietu Riodežaneiro ir devies LPF prezidents Kaspars Pone. Par šiem izteikumiem Izglītības un zinātnes ministrija pieprasījusi skaidrojumu Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK).

"Vēstule ir adresēta LOK, bet, ja prasīs kādu komentāru federācijai par tās funkcionāru dalību, tas ir valdes kompetencē," komentēja Platonovs.

Kopumā šajās olimpiskajās spēlēs grasās piedalīties 33 Latvijas sportisti.

Par medaļām Riodežaneiro līdz 21.augustam cīnīsies vairāk nekā 10 500 sportisti, kuri sadalīs 306 godalgu komplektus 28 sporta veidos.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA, Instagram