2016. gada 11. augusts, 17:15

Džudistam Borodavko olimpiskās cerības beidzas jau pirmajā cīņā

Jauns.lv

Latvijas džudo cīkstonis Jevgeņijs Borodavko ceturtdien Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīra pirmajā cīņā zaudēja japānim Hagu Rjunoski no Japānasm, tādējādi noslēdzot dalību Olimpiādē ar dalītu 17.vietu.

Borodavko svarā līdz 100 kilogramiem otrās kārtas cīņā tīri ar "ippon" zaudēja Rjunosoki.

Sākumā džudisti mēģināja meklēt iespējas iegūt uzbrukumam izdevīgu pozīciju, bet turpinājumā jau aktīvāks bija tieši Borodavko. Tomēr japānis ar savu klasisko paņēmienu pārmeta pāri Borodavko un izcīnīja tīru uzvaru. Latvijas un Japānas cīkstonim šī bija pirmā savstarpējā cīņa. Pirmā kārta abiem džudistiem bija brīva.

Rjunoski trešajā kārtā tiksies ar brazīlieti Rafaēlu Buzakarīni, kurš pārspēja urugvajieti Pavlo Aprahamjanu. Džudo dzimtenes cīkstonis Rjunoski 2015.gadā Astanā tika kronēts par pasaules čempionu.

Tikmēr zaudējumu jau pirmajā kārtā piedzīvojis Londonas olimpisko spēļu čempions Tagirs Haibulajevs no Krievijas, kurš piekāpās Elmaram Gasimovam no Azerbaidžānas.

Borodavko kontā ir trīs Eiropas čempionātu bronzas medaļas. Pekinas olimpiskajās spēlēs viņš, startējot svara kategorijā līdz 90 kilogramiem, piedzīvoja zaudējumu pirmajā cīņā, bet pēc četriem gadiem Londonā svarā līdz 100 kilogramiem piekāpās otrajā cīņā. Tikmēr Artūrs Ņikiforenko, kurš startē svara kategorijā virs 100 kilogramiem, piektdien pirmajā kārtā duelēsies ar Azerbaidžānas sportistu Ušangi Kukauri.

Abi cīkstoņi 2014.gadā aizvadīja divas savstarpējās cīņas, abās uzvarot Kukauri. Otrajā kārtā šī dueļa uzvarētājs tiksies ar japāņa Hisajoši Harasavas un Gruzijas sportista Ādama Okruašvili cīņas uzvarētāju.

Savukārt sacensību galvenais favorīts - septiņkārtējais pasaules čempions Tedijs Rinē no Francijas, kurš Riodežaneiro aizstāvēs pirms četriem gadiem izcīnīto olimpiskā čempiona titulu, - nav ielozēts vienā apakšgrupā ar Ņikiforenko un viņam pirmā kārta būs brīva.

Ņikiforenko pagaidām lielākos panākumus guvis jauniešu vecumā. Viņš 2012. un 2014.gadā bija piektais Eiropas U-23 čempionātā.

2000.gadā Vsevolods Zeļonijs atnesa Latvijai olimpisko bronzas godalgu, bet nākamajās trijās olimpiskajās spēlēs Latvijas džudisti sešās cīņās kopā guva tikai vienu uzvaru, ko Londonā paveica tieši Borodavko.

Latvijas olimpiskajā delegācijā iekļauti 33 sportisti 13 sporta veidos.

Par medaļām Riodežaneiro līdz 21.augustam cīnīsies vairāk nekā 10 500 sportisti, kuri sadalīs 306 godalgu komplektus 28 sporta veidos.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA