Basketbolists Zaķis atgriežas Latvijā un pievienojas "Ventspils" komandai
Zaķim ir jau 29 gadi, bet iepriekšējā sezona viņam bija pirmā pieredze ārzemju klubos.
Basketbols
2016. gada 11. augusts, 20:05

Basketbolists Zaķis atgriežas Latvijā un pievienojas "Ventspils" komandai

Jauns.lv

Ronalds Zaķis atgriezies Latvijas Basketbola līgas (LBL) pērnās sezonas bronzas laureātes "Ventspils" rindās, vēsta klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vienošanās ar basketbolistu noslēgta uz vienu sezonu ar iespēju pagarināt līgumu.

Zaķis iepriekšējā sezonā pārstāvēja Ļubļanas "Union Olimpija" komandu, piedaloties Adrijas līgā, ULEB Eiropas kausā un Slovēnijas čempionātā.

Slovēnijas čempionātā Zaķis laukumā pavadīja 16 spēles, kurās vidēji ik mačā guva 6,3 punktus un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas. ULEB Eiropas kausa izcīņā Zaķim 14 spēlēs vidēji 10,1 punkts un 3,7 izcīnītās bumbas. Savukārt Adrijas līgā Zaķis aizvadījis 26 spēles un vidēji spēlē guva 7,2 punktus un izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas.

Zaķis "Ventspils" sastāvā jau ir aizvadījis septiņas LBL sezonas un divas reizes kopā ar Kurzemes klubu kļuvis par valsts čempionu. Trešais LBL zelts viņam izcīnīts 2014./2015.gada sezonā kopā ar "VEF Rīga".

Zaķim ir jau 29 gadi, bet iepriekšējā sezona viņam bija pirmā pieredze ārzemju klubos.

"Ventspilij" ir spēkā līgumi ar basketbolistiem Zaķi, Kristapu Janičenoku, Māri Gulbi, Arti Ati, Rihardu Lomažu, Andreju Gražuli, Aigaru Šķēli, Tomu Leimani, Edgaru Zeļoni, Čeiku Mbodžu, Māri Ziediņu un Villiju Dīnu.

Pavasarī "Ventspils" komanda LBL pusfināla sērijā dramatiskā cīņā ar 2-3 piekāpās "VEF Rīga" vienībai, bet sērijā par trešo vietu zaudēja pirmajos divos mačos, tomēr turpinājumā saņēmās un ar 3-2 pieveica "Liepāja"/"Triobet" spēlētājus.

Šosezon komanda startēs arī jaunizveidotajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas turnīrā, kur apakšgrupā tiksies ar Grieķijas komandu Saloniku PAOK, uz kuru no Kurzemes kluba pārgāja Žanis Peiners, Vilērbānas "Asvel" no Francijas, Oldenburgas "Ewe Baskets" no Vācijas, netālās Klaipēdas "Neptunas" no Lietuvas un Polijas vienību Radomas "Rosa".

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA