Čerčesovs kļuvis par Krievijas futbola izlases galveno treneri
Staņislavs Čerčesovs vadīs Krievijas izlasi viņu mājās gaidāmajā 2018.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.
Futbols
2016. gada 11. augusts, 20:24

Čerčesovs kļuvis par Krievijas futbola izlases galveno treneri

Jauns.lv

Savulaik slavenais futbola vārtsargs Staņislavs Čerčesovs apstiprināts par Krievijas futbola izlases galveno treneri.

Amatā Čerčesovs nomainīs Leonīdu Slucki, kurš darbu atstāja pēc komandas neveiksmīgā starta šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Čerčesovs vadīs Krievijas izlasi viņu mājās gaidāmajā 2018.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

Šobrīd 52 gadus vecais Čerčesovs aizvadītajā sezonā trenēja Polijas klubu Varšavas "Legia", kuru aizveda līdz valsts čempionu titulam, taču pēc tam viņš amatu pameta.

Trenera karjeru viņš sāka 2004.gadā Austrijā, kur trenēja "Kufstein" un Tiroles "Wacker" komandas. Pēc tam viņš divus gadus bija Maskavas "Spartak" galvenais treneris, kā arī vēlāk strādāja ar Soču "Zemčužina", Groznijas "Terek", Permas "Amkar" un Maskavas "Dinamo" komandām, līdz pērn devās uz Poliju.

Futbolista karjeras laikā Čerčesovs aizvadīja 39 spēles Krievijas izlasē, kā arī astoņus mačus PSRS izlases kreklā un divas spēles NVS izlasē.

Viņš ir divkārtējs PSRS un arī Krievijas čempions, šos četrus titulus izcīnot ar Maskavas "Spartak" komandu. Tāpat Čerčesovs trīs reizes uzvarēja Austrijas čempionātā.

Amatā Čerčesovu iecēla Krievijas Futbola asociācijas izpildkomiteja, kura trenerim izvirzījusi uzdevumu aizkļūt līdz 2018.gada Pasaules kausa finālturnīra pusfinālam.

Aģentūra TASS vēsta, ka Čerčesova alga gadā būs 2,6 miljoni eiro.

Debiju pie valstsvienības stūres viņš aizvadīs 31.augustā, kad Krievija pārbaudes spēlē viesos tiksies ar Turciju, bet sešas dienas vēlāk Maskavā mērosies ar ganas izlasi. Krievijai, kā Pasaules kausa finālturnīra rīkotājai kvalifikācijas turnīrā nebūs jāpiedalās.

Krievijas izlase Slucka vadībā jūnijā Eiropas čempionāta finālturnīrā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Angliju, taču pēc tam ar 1:2 zaudēja Slovākijai un cieta sagrāvi 0:3 pret Velsu.

Pēc turnīra Krievijas izlases futbolisti dzimtenē saņēma pamatīgu kritiku, bet Sluckis, kurš turpina darbu pie Maskavas CSKA kluba stūres, paziņoja par atkāpšanos no amata.

Bez Čerčesova kā pretendenti uz valstsvienības galvenā trenera amatu tika minēti arī Kurbans Berdijevs, Aleksandrs Borodjuks un Sergejs Semaks.

LETA/Foto: EPA/LETA