Lietuvas basketbolisti turpina perfekti un apspēlē spēcīgo Argentīnu
Lietuvas basketbolisti trīs mačos izcīnījuši jau trīs uzvaras.
2016. gada 12. augusts, 07:18

Lietuvas basketbolisti turpina perfekti un apspēlē spēcīgo Argentīnu

Jauns.lv

Lietuvas vīriešu basketbola izlase ceturtdien Riodežaneiro olimpisko spēļu apakšgrupu turnīra mačā ar 81:73 (16:15, 14:12, 27:22, 24:24) pārspēja Argentīnu, sperot platu soli pretī iekļūšanai ceturtdaļfinālā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lietuvas izlases labā 23 punktus šajā duelī iemeta Mindaugs Kuzminsks, kamēr 17 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Mantam Kalnietim. Tikmēr Argentīnai ar 22 punktiem atzīmējās veterāns Manu Džinobili.

Pirmais puslaiks aizritēja ļoti mazrezultatīvā spēlē, bet abas komandas spēkojās punkts punktā. Lielajā pārtraukumā ar trīs punktu pārsvaru devās Lietuva (30:27). Otrais puslaiks jau bija krietni rezultatīvāks, turklāt lietuviešiem trešajā ceturtdaļā izdevās iegūt nozīmīgāku pārsvaru, no 40:42 spējot panākt 57:47. Tiesa, pieredzējušie Argentīnas basketbolisti atspēlējās diezgan ātri, gūstot vairākus punktus pēc kārtas un vairāk nekā septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām panākot 59:59.

Pāris minūtes izlases turpināja cīkstēties punkts punktā, bet pāris sekmīgi uzbrukumi ļāva Lietuvai izvirzīties vadībā ar 71:64. Lai gan spēles galotne bija saspringta, lietuviešiem izdevās nosargāt panākumu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pie pirmās uzvaras Riodežaneiro olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā ceturtdien tika Spānijas izlase, kas grūtā mačā ar 96:87 (25:11, 18:30, 22:25, 31:21) uzvarēja Nigēriju.

Spānijas izlasē rezultatīvākais ar 16 punktiem bija veterāns Po Gasols, kamēr 15 punktus pievienoja Rikijs Ruvio. Savukārt Nigērijas labā 24 punktus sameta Čemberlens Oguči.

Spānijas basketbolisti šo maču aizvadīja diezgan blāvi, lai gan izrāviens viņiem pirmo ceturtdaļu ļāva uzvarēt ar 25:11. Nākamajā ceturksnī Nigērija gan atspēlējās, lielajā pārtraukumā dodoties vien ar divu punktu deficītu (41:43).

Nigērijas basketbolisti turpināja spēlēt pašaizliedzīgi un 27 sekundes pirms trešās ceturtdaļas beigām izvirzījās vadībā ar 66:65. Mača atlikušās desmit minūtes aizritēja punkts punktā, bet 30 sekundes pirms pamatlaika beigām Gasols panāca 92:85. Noslēgumā Spānijai ar soda metieniem savu pārsvaru izdevās palielināt vēl vairāk.

Šis mačs gan sākās tikpat kā pie tukšām tribīnēm, jo pirms spēles arēnas labierīcībās bija atstāta aizdomīga mugursoma, tāpēc drošības iestādes nolēma veikt kontrolētu sprādzienu.

Pirms tam Bojans Bogdanovičs ceturtdien pamanījās gūt 33 punktus un palīdzēja viņa pārstāvētajai Horvātijas vīriešu basketbola izlasei Riodežaneiro olimpisko spēļu apakšgrupu turnīra mačā ar 80:76 (19:17, 22:14, 18:19, 21:26) pārspēt sacensību saimnieci Brazīliju.

Bogdanovčs šajā mačā Horvātijas labā guva lauvas tiesu no iemestajiem punktiem - 33, izpildot metienus ar augstu precizitāti. Tikmēr 15 punktus pievienoja Dario Saričs. Savukārt Brazīlijas valstsvienības labā ar 16 punktiem atzīmējās pieredzējušais Leandro Barbosa.

Abas komandas aizvadīja līdzvērtīgu pirmo puslaiku, taču tikai tā beigās horvātiem izdevās iegūt nedaudz ievērojamāku pārsvaru un lielajā pārtraukumā doties ar desmit punktu vadību (41:31). Otrā puslaika sākumā Brazīlijai izdevās nedaudz pietuvoties, taču vajadzīgajos brīžos horvāti atkal nedaudz atrāvās, bet piecas minūtes pirms pamatlaika beigām mājiniece samazināja atstatumu vairs tikai līdz trim punktiem (64:67). Tuvāk gan brazīliešiem pietuvoties neizdevās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

B apakšgrupas kopvērtējumā Lietuvai ir trīs uzvaras trīs spēlēs, bet tai ar diviem panākumiem seko Argentīna un Horvātija. Tālāk ar vienu uzvaru seko Brazīlija un Spānija, kamēr Nigērija piedzīvojusi neveiksmes visās trijās spēlēs.

Tikmēr A apakšgrupas galvgalī ar trim uzvarām trīs spēlēs atrodas ASV, kas jau nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā. Tai ar diviem panākumiem seko Austrālija un Francija, bet viena uzvara trīs spēlēs ir Serbijai un Venecuēlai, kamēr Ķīna zaudējusi visās trijās cīņās.

Olimpiskajā turnīrā 12 komandas sadalītas divās apakšgrupās pa sešām katrā. Katras grupas četras labākās izlases sasniegs ceturtdaļfinālu.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA