Turcijā vēlas arestēt futbola zvaigzni Šukuru, viņš līdzdarbojies apvērsuma organizēšanā
Šukurs un viņa ģimene Turciju atstājuši jau pagājušajā gadā, pārceļoties uz dzīvi ASV.
Futbols
2016. gada 12. augusts, 12:37

Turcijā vēlas arestēt futbola zvaigzni Šukuru, viņš līdzdarbojies apvērsuma organizēšanā

Jauns.lv

Turcijas varas iestādes vēlas arestēt bijušo valsts futbola zvaigzni Hakanu Šukuru, kurš tiek turēts aizdomās par līdzdalību 15.jūlijā neveiksmīgi veiktā valsts apvērsuma organizēšanā.

Turcijas mediji piektdien vēsta, ka ir izdots Šukura aresta orderis, taču bijušais futbolists, visticamāk, valstī neatrodas, bet uzturas ASV.

15. un 16.jūlijā Turcijā notika militārā apvērsuma mēģinājums, kas gan cieta neveiksmi. Kaut arī puča gaitā dumpinieki Ankarā, Stambulā un citās pilsētās sagrāba vairākus stratēģiski svarīgus objektus, varu valstī izdevās noturēt līdzšinējam prezidentam Redžepam Tajipam Erdoanam un valdībai.

Šakarjas provinces prokuratūra uzskata, ka Šukurs ir loceklis ASV dzīvojošā islāmistu sludinātāja Fetullas Gilena organizācijā. Turcijas varas iestādes apsūdz Gilenu par jūlija vidū notikušā puča organizēšanu, kamēr pats mācītājs noliedz savu saistību ar notikušo apvērsumu.

  Prokuratūra norāda, ka Šukurs ir "bruņotas terora grupas loceklis". Varas iestādes vēlas arestēt arī bijušā futbolista tēvu Selmetu Šukuru.

Mediji noskaidrojuši, ka Šukurs un viņa ģimene Turciju atstājuši jau pagājušajā gadā, pārceļoties uz dzīvi ASV.

Šukurs bija viens no Turcijas izlases līderiem 2002.gada Pasaules kausa finālturnīrā, aplīdzot komandai izcīnīt trešo vietu. Toreiz spēlē pret Dienvidkoreju Šukurs vārtus guva jau cīņas 11.sekundē, kas joprojām ir ātrākais vārtu guvums Pasaules kausa finālturnīru vēsturē.

Futbolista karjeru Šukurs noslēdza 2008.gadā Stambulas "Galatasaray" komandā, bet pirms tam spēlēja arī "Torino", Milānas "Inter" un Blekbērnas "Rovers" komandās. Savukārt valstsvienībā viņš aizvadīja 112 spēles, kurās pretinieku vārtsargus pārspēja 51 reizi.


LETA/Foto: EPA/LETA