Ūdenspolo spēlētāji sūdzas par lielo hlora koncentrāciju baseinā; sportistiem dedzina acis
Lai uzlabotu ūdens kvalitāti, tajā paaugstinātā koncentrācijā tiek izmantotas ķimikālijas, tostarp hlors, kas sagādājis problēmas ūdenspolo spēlētājiem.
2016. gada 12. augusts, 18:49

Ūdenspolo spēlētāji sūdzas par lielo hlora koncentrāciju baseinā; sportistiem dedzina acis

Jauns.lv

Riodežaneiro olimpisko spēļu ūdenspolo turnīra dalībnieki sūdzējušies par pārlieku lielo hlora kocentrāciju sacensību baseinā, kā dēļ sportistiem cīņu laikā dedzina acis.

Otrdien olimpisko spēļu rīkotājiem par pārsteigumu ūdens baseinā, kurā notiek daiļlēkšanas sacensības, kā arī baseinā, kurā tiek rīkoti ūdenspolo mači, iekrāsojās spilgti zaļā krāsā.

Organizatori vēlāk skaidroja, ka pie vainas ir baseinu filtri, kas nav izfiltrējuši sīkaļģes, kuras savukārt iekrāsojušas ūdeni zaļu. Tiesa, rīkotāji mierināja, ka sportistu veselībai šāda ūdens krāsa nekaitēs.

Tomēr tagad tiek saņemtas sūdzības, jo lai uzlabotu ūdens kvalitāti, tajā paaugstinātā koncentrācijā tiek izmantotas ķimikālijas, tostarp hlors, kas sagādājis problēmas ūdenspolo spēlētājiem.

"Pēdējā ceturtdaļā knapi varēju atvērts aci," pēc trešdien gūtās uzvaras ar 6:3 pret Franciju sacīja ASV izlases kapteinis Tonijs Azevedu. "Šīs ir olimpiskās spēles, bet viņi (organizatori) baseinā ir sabēruši tik daudz hlora, ka cilvēki neko nevar redzēt," sašutis bija spēlētājs.

Līdzīgas problēmas bijušas arī citām komandām.

"Man pēc spēles sāpēja acis. Neesmu pārliecināts, taču šķiet, ka ūdenī bija par daudz hlora. Arī pie mums Ungārijā bieži vien tā ir bijis, taču man šķiet, ka te organizatori ir pieļāvuši vēl kādu kļūdu," bilda Ungārijas izlases spēlētājs Ģerģi Zalanskis.

Tikmēr organizatori paziņojuši, ka hlora koncentrācija ūdenī atbilst visām normām. Spēļu rīkotāji cer, ka tuvākajā laikā ūdens atgūs ierasto zilo krāsu.

Ūdenspolo turnīrā vīriešiem pēc trīs kārtām līdere A apakšgrupā ar sešiem punktiem ir Brazīlija, kamēr Grieķijai ir četri, Austrālijai un Ungārijai pa trīs, bet Serbijai divi punkti, savukārt Japāna pagaidām ir tukšā.

B apakšgrupā trīs uzvaras trīs spēlēs un seši punkti ir Itālijai, pa četriem punktiem nopelnījušas Spānija un Horvātija, kurām seko Melnkalne un ASV ar diviem punktiem, bet Francija pagaidām visos mačos ir zaudējusi.

Savukārt dāmu turnīrā, kur aizvadītas divu kārtu spēles, A apakšgrupā četri punkti it Itālijai, pa diviem Krievijai un Austrālijai, bet Brazīlija ir tukšā. B apakšgrupā ASV nopelnījuši četrus, Ungārija un Spānija pa diviem punktiem, bet Ķīna abas spēles ir zaudējusi.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA