Šāvējs Upelnieks par 15. vietu pēc pirmās dienas Rio: "Palaidu dažus vieglus šķīvjus"
Dainis norāda arī uz skatītāju vainu - viņi pārāk skaļi atbalstījuši šāvējus, un tas traucējis koncentrēties.
2016. gada 12. augusts, 20:58

Šāvējs Upelnieks par 15. vietu pēc pirmās dienas Rio: "Palaidu dažus vieglus šķīvjus"

Jauns.lv

Latvijas šāvējs Dainis Upelnieks Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas pirmajā dienā nav spējis sašaut vairākus vieglus šķīvjus, tāpēc ir neapmierināts ar savu sniegumu.

Latvijas stenda šāvējs Upelnieks apaļā stenda sacensībās piektdien sašāva 70 no 75 mērķiem, kas pēc kvalifikācijas pirmās dienas dod 15.vietu starp 32 sportistiem. Sestdien notiks vēl divas kvalifikācijas sesijas, labākajiem sešiem šāvējiem sasniedzot pusfinālu.

"Rezultāts varēja būt labāks. Palaidu dažus vieglus šķīvjus, bet katrs mērķis ir ļoti dārgs," pēc trešās kvalifikācijas sesijas teica latviešu olimpiskais debitants. "Esmu vīlies un vajadzēja būt par diviem punktiem vairāk. Piemēram, pirmajā sērijā netrāpīju priekšpēdējam šķīvim, ko parasti nekad nešauju garām."

"Kad piekto sēriju būšu izšāvis, paskatīšos rezultātus. Šobrīd par punktu atpalieku no ierastajiem rezultātiem. 71 punkts būtu normāli, bet 72 - ideāli," komentēja Upelnieks. "Visādi vēl var notikt. Šāvēji ir maz, bet augšgala rezultāti otrajā dienā krīt, tāpēc vēl nekas nav zaudēts."

Pēc pirmās dienas latvietis no pirmā sešinieka atpaliek par trim punktiem.

Upelnieks pauda, ka salīdzinājumā ar ikdienišķām sacensībām olimpiskajās spēlēs pat kvalifikācijā ir daudz skatītāji, tomēr viņi neievēro šaušanas etiķeti. "Parasti kvalifikācijā nav skatītāji, bet šeit viņi atbalsta pēc katra trāpījuma kā nedrīkst. Skatītājiem šaušanā galvenais ir sesijas laikā netrokšņot un netraucēt, jo lieks bļāviens var ļoti patraucēt."

Jau pirms nedēļas Upelnieks aģentūrai LETA pauda, ka Riodežaneiro ir ļoti mainīgi laikapstākļi, kas pierādījās arī šajā dienā. Ja otrajā sesijā smidzināja lietus, trešajā jau spilgti spīdēja saule.

"Gaiši mākoņi ir pat sliktāk nekā, ja līst lietus, jo tādos var ātri pazaudēt šķīvi. Šeit ir ļoti mainīgs laiks. Šodien pat dienas griezumā," pauda Upelnieks.

Upelnieks olimpisko ceļazīmi saņēma vien dienā, kad oficiāli tika paziņots Latvijas delegācijas sastāvs, tomēr vēlāk viņš aģentūrai LETA atklāja, ka diezgan drošs par braukšanu bijis jau kopš aprīļa. Sportists Olimpiādes norises vietā ieradās kā viens no pirmajiem Latvijas sportistiem, cenšoties maksimāli izmantot treniņu iespējas sacensību norises šautuvē.

Latvijas olimpiskajā delegācijā iekļauti 33 sportisti 13 sporta veidos: brīvajā cīņā, džudo, burāšanā, modernajā pieccīņā, peldēšanā, BMX un šosejas riteņbraukšanā, smaiļošanā un kanoe, svarcelšanā, šaušanā, tenisā, vieglatlētikā un pludmales volejbolā. Latvijas atlēti medaļu izcīņā iesaistīsies 26 sporta disciplīnās.

Riodežaneiro olimpiskās spēles notiks līdz 21.augustam.

LETA/ Foto: AFP/Scanpix/LETA