Skrējēja Latiševa-Čudare Rio 400 metru distancē izcīna 45.vietu
Savā skrējienā Latiševa-Čudare finišēja septītā, bet summā ieguva 45.vietu 57 skrējēju konkurencē.
2016. gada 13. augusts, 18:03

Skrējēja Latiševa-Čudare Rio 400 metru distancē izcīna 45.vietu

Jauns.lv

Latvijas vieglatlēte Gunta Latiševa-Čudare sestdien Riodežaneiro olimpisko spēļu priekšsacīkstēs uzrādīja savu sezonas labāko rezultātu, taču neiekļuva pusfināla un Olimpiādi noslēdza 45.vietā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latiševa-Čudare skrējienu sāka ātrā tempā, taču finiša taisnē zaudēja spēkus un finišēja ar rezultātu 53,08 sekundes, kas ir viņas šīs sezonas labākais rezultāts.

Pusfinālā iekļuva katra skrējiena divas ātrākās sportistes un astoņas labāko rezultātu īpašnieces. Latiševai līdz iekļūšanai pusfinālā pietrūka 1,06 sekundes, kas nozīmē, ka sprinterei būtu par vismaz 0,15 sekundēm jālabo personiskais rekords.

Savā skrējienā Latiševa-Čudare finišēja septītā, bet summā ieguva 45.vietu 57 skrējēju konkurencē.

Latiševa-Čudare Olimpiādei kvalificējās pērn decembrī, kad Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) 17 disciplīnās pazemināja olimpiskos normatīvus.

Latiševa-Čudare šogad nav startējusi daudz, jo vēlējās labāko formu sasniegt tieši uz augustu, tomēr viņa bija ļoti apmierināta ar jūlija pirmajā pusē aizvadīto Eiropas čempionātu, kurā gan priekšsacīkstēs, gan pusfinālā sasniedza sezonas labāko rezultātu, noslēgumā ierindojoties 20.vietā 31 dalībnieces vidū.

Pēc Eiropas čempionāta neliels skandāls izraisījās par to, ka Latiševa-Čudare uz sacensībām devās par saviem līdzekļiem, jo Latvijas Vieglatlētikas savienība finansēja tikai sportistus, kuri sacensību kvalifikācijas normatīvu spējuši izpildīt šogad.

Riodežaneiro olimpiskās spēles notiks līdz 21.augustam. Latvijas izlases pieteikumā dalībai sacensībās ir 33 sportisti.

LETA/Foto: Publicitātes foto