Bolts olimpiskās spēles iesāk pārliecinoši
Boltam piederošais pasaules rekords 100 metros ir 9,58 sekundes, bet 200 metros 19,19 sekundes.
2016. gada 13. augusts, 19:30

Bolts olimpiskās spēles iesāk pārliecinoši

Jauns.lv

Seškārtējais olimpiskais čempions Useins Bolts sestdien bez problēmām iekļuva Riodežaneiro olimpisko spēļu pusfinālā, bet ātrāko laiku priekškrējienus uzrādīja Džastins Getlins no ASV.

Getlins 100 metrus skrēja 10,01 sekundē, par divām un trim sekundes simtdaļām atpalika Bens Jusefs Mejte no Kotdivuāras un Andrē de Grasse no Kanādas, kamēr Bolts distanci veica 10,07 sekundēs, kas bija ceturtais labākais rezultāts.

Kā ierasts Bolts skrējienu iesāka novēloti, taču pakāpeniski kāpināja savu tempu, distances gaitā atskatoties uz blakus celiņos apdzītajiem sprinteriem.

Savā skrējienā Bolts bija ātrākais, par piecām sekundes simtdaļām apsteidzot savu tautieti Endrū Fišeru, kurš pārstāv Bahreinu.

Pusfinālam kvalificējās arī jamaikieši Juhans Bleiks un Nikels Ašmīds, kā arī viņu principiālie konkurenti amerikāņi Treivons Brommels un Mārvins Breisijs.

Pusfinālā iekļuva katra skrējiena divi ātrākie sportisti un astoņi labāko laiku īpašnieki.

No Eiropas sprinteriem labāko rezultātu sasniedza brits Čijindu Ujahs, kurš 100 metrus skrēja 10,13 sekundēs, kas ir dalīts astotais labākais rezultāts pēc priekšskrējieniem.

Seškārtējais olimpiskais čempions Bolts 100 un 200 metru distancēs, kā arī 4x100 metru stafetē, Riodežaneiro gatavojas aizstāvēt savus olimpiskā čempiona titulus. Uzvaru gadījumā viņš kļūs par pirmo vieglatlētu, kurš trīs olimpiskajās spēlēs pēc kārtas spējis uzvarēt trīs dažādās disciplīnās.

Boltam piederošais pasaules rekords 100 metros ir 9,58 sekundes, bet 200 metros 19,19 sekundes.

Olimpiskās spēles Riodežaneiro ilgs līdz 21.augustam.

LETA/Foto: AFP/LETA/Scanpix