Ikaunieces-Admidiņas treneris: "Lauras potenciāls ir milzīgs, bet traucē sportiskā niknuma trūkums"
Pat divas reizes sestdien Ikauniecei-Admidiņai personisko rekordu izdevās labot šķēpmešanā, tomēr arī ar šo Austrups nebija līdz galam apmierināts, jo uzskata, ka audzēkne varēja nostartēt vēl labāk.
2016. gada 14. augusts, 09:33

Ikaunieces-Admidiņas treneris: "Lauras potenciāls ir milzīgs, bet traucē sportiskā niknuma trūkums"

Jauns.lv

Pagājušā gada Latvijas labākajai sportistei Laurai Ikauniecei-Admidiņai joprojām ir milzīgs potenciāls, lai uzlabotu rezultātus, tomēr viņai ir par maz sportiskā niknuma, uzskata atlētes treneris Andis Austrups.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ikauniece-Admidiņa, neskatoties uz dažādām veselības problēmām, sestdien izcīnīja ceturto vietu Riodežaneiro olimpisko spēļu septiņcīņas sacensībās, vien par nieka pieciem punktiem atpaliekot no sava personīgā rekorda.

Kaut Ikauniece-Admidiņa uzskaitīja, ka viņai ir dažādas veselības problēmas, Austrups pauda, ka traumas pašlaik pilnvērtīgi gatavoties traucē vienīgi augstlēšanā. Šajās sacensībās sportiste pirmoreiz augstlēkšanā atspērās ar labo kāju, bet Austrups uzsvēra, ka jau ilgstoši uzskatījis - tieši ar šo kāju viņas tehnika ir labāka.

"Redzu, ka viņa tehniski var lekt labāk tieši ar labo kāju. Centos jau sen to panākt, tomēr neesmu diktators un nevaru viņai uzspiest. Lecot ar labo kāju, viņa trāpa gurnā, trāpa atspērienā un ļoti labi met augšā," izteicās Austrups.

"Punkti šoreiz pazuda pēc nokļūšanas nepareizajā skrējienā 100 metru barjerās, tomēr ir personiskie rekordi citās disciplīnās. Ar to visu viņai vēl ir milzīgs potenciāls, bet traucē, ka iekšā par maz sportiskā niknuma - gribētos, lai viņa vairāk koncentrējas nevis "čilo". Tad varētu gāzt vēl lielākus kalnus," treneris bija konkrēts, uzskatot, ka sportiste vēl daudz var progresēt gandrīz visās disciplīnās. "Potenciāls ir milzīgs."

Pat divas reizes sestdien Ikauniecei-Admidiņai personisko rekordu izdevās labot šķēpmešanā, tomēr arī ar šo Austrups nebija līdz galam apmierināts, jo uzskata, ka audzēkne varēja nostartēt vēl labāk. "Šķēpā viņa pēc otra metiena sapriecājās. Ja trešajā metienā būtu trāpīts šķēpā, tas būtu bijis stipri tālāks."

  Tiesa, Austrups uzsvēra, ka daudzcīņā neviens sportists neveic ideāli visus veidus. "Mums ir ļoti daudzi konsultanti Jānis Lūsis, Gints Palameiks, tāpat arī citi "Kallas Management" klienti, piemēram, lietuvas augstlēcēja Airine Palšīte. Vēl augstlēkšanā palīdz Natālija Čakova. Šogad mums visi apstākļi ir nodrošināti maksimāli labi, vienīgi gribētos, lai līdzjutēji nav noskaņoti tik negatīvi un palīdzētu ar labām domām. Ir sāpīgi, ja tautieši nevis priecāas par vienu no pasaules vadošajām meitenēm disciplīnā, bet viens otram bedri rok."

Ikauniece-Admidiņa piedalījās arī 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs, kad ar atkārtotu Latvijas rekordu viņa izcīnīja devīto vietu. Pēdējā pusotra gada laikā sportiste valsts rekordu labojusi četras reizes.

Ikauniece-Admidiņa atkārtojusi Latvijas atlētu augstāko rezultātu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, jo iepriekš ceturto vietu izcīnīja arī jaunā svarcēlāja Rebeka Koha.


LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA, AFP/Scanpix/LETA