Izcilais Felpss no olimpiskajām spēlēm atvadās ar vēl vienu zeltu
Pašlaik 31 gadu vecais Felpss piecu Olimpiāžu laikā izcīnījis 23 zeltus, trīs sudrabus un divas bronzas, kas viņu padara par visu laiku titulētāko olimpieti.
2016. gada 14. augusts, 09:51

Izcilais Felpss no olimpiskajām spēlēm atvadās ar vēl vienu zeltu

Jauns.lv

Slavenais amerikāņu peldētājs Maikls Felpss sestdien savā noslēdzošajā Riodežaneiro olimpisko spēļu startā palīdzēja ASV izlase triumfēt 4x100 metru kompleksā stila peldējumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz ar to Felpss ir aizvadījis savas noslēdzošās olimpiskās spēles karjerā. Pašlaik 31 gadu vecais sportists piecu Olimpiāžu laikā izcīnījis 23 zeltus, trīs sudrabus un divas bronzas, kas viņu padara par visu laiku titulētāko olimpieti.

Felpss kopā ar Raienu Mērfiju, Koudiju Milleru un Neitanu Eidrianu sestdien pārliecinoši uzvarēja 100 metru kompleksā peldējuma stafetē, finišu sasniedzot pēc trim minūtēm un 27,95 sekundēm, kas ļāva uzstādīt jaunu olimpisko rekordu.

Otrajā vietā, atpaliekot par 1,29 sekundēm un uzstādot jaunu nacionālo rekordu, palika Lielbritānija, bet bronzu ieguva Austrālijas peldētāji.

Zīmīgi, ka Mērfijs šajās sacensībās uzstādīja jaunu pasaules rekordu 100 metru peldējumā uz muguras, jo savu etapu viņš veica 51,85 sekundēs.

Pēc 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm pašlaik 31 gadu vecais Felpss paziņoja par karjeras beigām, taču pēc pāris gadiem mainīja savas domas un uzstādīja mērķi piedalīties Riodežaneiro Olimpiādē.

ASV izlase pie vēl viena zelta tika arī 100 metru kompleksajā peldējumā sievietēm, kad šai valstij panākumu nodrošināja Simone Manuela, Ketlīne Beikere, Lilija Kinga un Dana Volmere.

Amerikānietes finišu sasniedza pēc trim minūtēm un 53,13 sekundēm, aiz sevis atstājot Austrāliju un Dāniju.

 

Pašreizējais pasaules čempions 1500 metru peldējumā itālis Gregorio Paltrinjēri sestdien šajā distancē izcīnīja zeltu arī Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Pašlaik 21 gadu vecais Paltrinjēri šīs distances finālā sestdien finišu sasniedza pēc 14 minūtēm un 34,57 sekundēs, aiz sevis atstājot amerikāņu peldētāju Konoru Jēgeru, kurš atpalika par nepilnām piecām sekundēm.

Tikmēr bronza tika citam Itālijas sportistam Gabrielem Deti.

Savukārt 50 metru brīvā stila distancē sievietēm pie zelta tika 22 gadus vecā Dānijas peldētāja Pernille Blūma, finišu sasniegdama pēc 24,07 sekundēm.

Dānijas sportistei par divām sekundes simtdaļām izdevās pieveikt 100 metru brīvā stila čempioni Simoni Manuelu no ASV, kurai jāsamierinās ar sudrabu, kamēr bronzu ieguva baltkrieviete Aleksandra Gerasimeņa, kura pirms četriem gadiem Londonā šajā distancē ieguva sudrabu.

Riodežaneiro olimpiskās spēles ilgs līdz 21.augustam.

  Peldēšanas leģenda Felpss piepildījis baseinu ar meitenēm bikini


LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA