Martina Hingisa pēc 20 gadiem atgriežas olimpiskajās spēlēs, bet tomēr netiek pie kārotā zelta
35 gadus vecā Martina Hingisa (pa labi) apblvošanas ceremonijā nespēja valdīt emocijas.
2016. gada 14. augusts, 20:50

Martina Hingisa pēc 20 gadiem atgriežas olimpiskajās spēlēs, bet tomēr netiek pie kārotā zelta

Jauns.lv

Krievijas tenisistes Jekaterina Makarova un Jeļena Vesņina svētdien tika kronētas par Riodežaneiro olimpisko spēļu čempionēm dubultspēlēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Makarova un Vesņina finālā ar 6-4, 6-4 pārspēja kādreizējo WTA ranga līderi Martinu Hingisu un Tīmeu Bačinski no Šveices.

Krievijas tenisistes uzvaru nodrošināja, pirmā un otrā seta galotnēs pa reizei laužot šveiciešu servi.

Makarova un Vesņina 2013.gadā uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, bet pēc gada viņas to paveica arī ASV.

Patlaban 35 gadus vecajai Hingisai šīs ir otrās olimpiskās spēles, bet debiju viņa piedzīvoja pirms 20 gadiem Atlantā. Tobrīd 15 gadus vecā Hingisa vienspēļu turnīrā piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā.

Hingisa savas karjeras laikā piecus "Grand Slam" titulus ieguva vienspēlēs, taču pēdējo no tiem tālajā 1999.gadā Austrālijas atklātajā čempionātā. Šveiciete 2007.gadā paziņoja par karjeras beigām, bet 2013.gadā viņa atsāka karjeru, piedaloties tikai dubultspēļu sacensībās.

Par Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas medaļniecēm sieviešu dubultspēļu turnīrā sestdien kļuva Čehijas tenisistes Lūcija Šafāržova un Barbora Zahlavova Strīcova.

Cīņā par bronzu turnīrā neizliktās Safāržova un Strīcova ar 7-5, 6-1 diezgan pārliecinoši pārspēja ar sesto numuru izliktās tautietes Andreu Hlavāčkovu un Lūciju Hradecku.

Riodežaneiro olimpiskās spēles ilgs līdz 21.augustam.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA