ASV basketbolistiem vēl viena nepārliecinoša uzvara. Šoreiz +3 pret Franciju
Zvaigžņotā ASV basketbola izlase jau trešo spēli pēc kārtas izcīna uzvaru ar mazāk nekā 10 punktu starpību.
2016. gada 14. augusts, 22:44

ASV basketbolistiem vēl viena nepārliecinoša uzvara. Šoreiz +3 pret Franciju

Jauns.lv

ASV basketbola izlase Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīra mačā svētdien ar 100:97 (30:24, 25:22, 26:23, 19:28) uzvarēja Franciju, tādējādi apakšgrupu turnīru noslēdzot bez zaudējumiem.

ASV valstsvienībā ar 30 punktiem atzīmējās Klejs Tompsons, 17 punkti Kevinam Durantam, bet pa desmit punktiem iemeta Kristapa Porziņģa komandas biedrs Ņujorkas "Knicks" vienībā Karmelo Entonijs un Kairijs Ērvins, kuram arī 12 bumbas zem groziem.

Savukārt Francijas izlasē pa 18 punktiem sameta Tomā Ertels un Nando de Kolo.

Pirmajās astoņās minūtēs Francijas basketbolistiem izdevās noturēt pretiniekus, taču amerikāņi pirmo ceturksni uzvarēja ar 30:24. Otrā ceturkšņa sākumā ASV basketbolisti panāca desmit punktu pārsvaru, šādu handikapu noturot arī līdz ceturtajai ceturtdaļai.

Ceturtā ceturkšņa ceturtajā minūtē francūži pietuvojās līdz mīnu četriem punktiem (79:83), tomēr amerikāņiem izdevās atjaunot desmit punktu pārsvaru. Pēdējā pusminūtē Francija iemeta piecus punktus, taču tas amerikāņiem netraucēja svinēt uzvaru.

ASV basketbolisti A apakšgrupā izcīnījuši piecas uzvaras piecās spēlēs, bet trīs uzvaras ir Francijas kontā. Arī Austrālija tikusi pie trim panākumiem, taču Andreja Lēmaņa vadītajai izlasei ir viena spēle rezervē. Pa uzvarai četros mačos guvušas Serbija un Venecuēla, kuras vēl cīnās par ceturtdaļfinālu, bet četrus zaudējumu piedzīvojusi Ķīna.

Tikmēr B apakšgrupās trīs uzvaras četrās spēlēs ir Lietuvai un Argentīnai, kuras nodrošinājušas ceturtdaļfinālu. Horvātijai un Spānija ir pa divām uzvarām, bet pie viena panākuma tikušas Brazīlija un Nigērija.

ASV izlase, kura veidota no NBA zvaigznēm, tiek uzskatīta par Riodežaneiro olimpisko spēļu basketbola turnīra favorīti.

Amerikāņi, kurus joprojām trenē pieredzējušais Maiks Kržiževskis, viņa vadībā uzvarēja iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs Pekinā un Londonā, tagad lūko tikt pie trešā čempionu titula pēc kārtas.

Tiesa, Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs amerikāņiem nepalīdz viņu spilgtākās zvaigznes Lebrons Džeimss un Stīvens Karijs.

Tikmēr Entonijam Riodežaneiro ir jau ceturtā Olimpiāde karjerā. Viņš var kļūt par pirmo amerikāņu basketbolistu, kurš izcīnījis trīs olimpiskās zelta medaļas.

Latvijas izlasei neizdevās tikt pie ceļazīmes uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, jo kvalifikācijas turnīrā Belgradā tā zaudēja pusfinālā Puertoriko izlasei, kas pēc tam finālā piekāpās Serbijai, kas nopelnīja iespēju spēlēt Olimpiādē.

Riodežaneiro olimpiskās spēles ilgs līdz 21.augustam.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA