Nadals Rio paliek bez medaļas; Venusa Viljamsa bez piektā zelta
Rafaelam Nadalam šodien spēle negāja no rokas.
2016. gada 14. augusts, 23:06

Nadals Rio paliek bez medaļas; Venusa Viljamsa bez piektā zelta

Jauns.lv

Japānas tenisists Kei Nišikori svētdien Riodežaneiro olimpisko spēļu tenisa turnīra bronzas mačā uzveica spāni Rafaelu Nadalu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nišikori uzvarēja ar rezultātu 6-2, 6-7 (1:7), 6-3.

Nišikori pirmo reizi Nadala servi nobreikoja piektajā geimā, to pašu mēģinot atkārtot pie spāņa nākamās serves. Nadals četras Nišikori breikbumbas neitralizēja, tomēr piekto nespēja atspēlēt, tādējādi japānis panāca jau 5-2. Nākamajā geimā Nišikori izmantoja setbumbu un setā svinēja uzvaru ar 6-2.

Otrajā setā Japānas tenisists Nadala servi lauza trešajā un septītajā geimā, taču šoreiz spānis vairs tik naski neatspēlēja japāņa breikbumbas. Spānijas tenisists bija nonācis bezdibeņa malā, jo atradās iedzinējos ar 2-5, turklāt jāservē bija Nišikori. Taču titulētais sportists spēja saņemties un lauza pretinieka servi, turklāt pēc tam to izdarīja vēlreiz un pat panāca 6-5. Tiesa, tad sekoja taibreiks, kurā emocionāls pārsvars piederēja Nadalam, un viņš tajā uzvarēja ar 7:1.

Tomēr izšķirošajā - trešajā - setā atkal veiksmīgāks bija Nišikori, kurš vienreiz lauza Nadala servi un uzvarēja ar 6-3.

Nišikori pirms četriem gadiem Londonā apstājās turnīra ceturtdaļfinālā, bet 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu čempions Nadals traumas dēļ turnīra nestartēja.

Tikmēr mačā par zeltu Londonas olimpisko spēļu čempions Endijs Marejs svētdien cīnīsies ar argentīniešu tenisistu Huanu Martinu del Potro.

Amerikāņu tenisa veterāne Venusa Viljamsa svētdien neizmantoja izdevību Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs iegūt savu piekto zelta medaļu karjerā, ciešot neveiksmi jaukto dubultspēļu finālā.

Par olimpiskajiem čempioniem jauktajā dubultspēlēs svētdien kļuva ASV duets Betānija Mateka-Sendsa un Džeks Soks, kuri ar 6-7 (3:7), 6-1, 10:7 spraigā mačā pārspēja Viljamsu un Radžīvu Ramu.

Izšķirošajā supertaibrekā Viljamsa un Rams bija vadībā ar 6:3, taču nākamos sešus punktus guva pretinieki, kuri pēc tam, kad Viljamsa iesita bumbiņu tīklā, arī svinēja panākumu.

Līdz ar to 36 gadus vecā Viljamsa nekļuva par pirmo tenisisti, kura karjeras laikā spējusi tikt pie pieciem olimpiskajiem zeltiem. 2000.gadā Sidnejā amerikāniete uzvarēja vienspēlēs, bet kopā ar savu māsu Serēnu viņas 2000., 2008.gadā Pekinā un 2012.gadā Londonā kļuva par čempionēm sieviešu dubultspēlēs.

Tiesa, Venusa Viljamsa ir vienīgā tenisiste vēsturē, kura pie olimpiskās medaļas tikusi vienspēlēs, dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs.

Zīmīgi, ka Viljamsa ar Ramu pirms Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm kopā nebija spēlējusi ne reizi, taču tik un tā pamanījās tikt pie sudraba.

Tikmēr bronzu svētdien jauktajās dubultspēlēs ieguva Čehijas tenisisti Lūsija Hradecka un Radeks Štepāneks, kuri ar 6-1, 7-5 uzvarēja indiešus Sanju Mirzu un Rohanu Bopannu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka olimpiskā turnīra trešajā kārtā negaidītu zaudējumu piedzīvoja Londonas olimpisko spēļu čempione un pasaules vadošā tenisiste Serēna Viljamsa no ASV, kamēr Latvijas pārstāve Aļona Ostapenko cieta neveiksmi pirmajā kārtā.

Riodežaneiro olimpiskās spēles ilgs līdz 21.augustam.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA