Pēc 112 gadu pārtraukuma noskaidrots olimpiskais čempions golfā
Olimpiskais čempions golfā Džastins Rouzs.
2016. gada 15. augusts, 00:10

Pēc 112 gadu pārtraukuma noskaidrots olimpiskais čempions golfā

Jauns.lv

Lielbritānijas golferis Džastins Rouzs svētdien nodrošināja uzvaru Riodežaneiro olimpisko spēļu golfa turnīrā, tādējādi šajā sporta veidā čempions tika kronēts pēc 112 gadu ilgas pauzes.

Rouzs četrus apļus jeb 72 bedrītes veica ar 268 sitieniem, jeb 16 sitieniem zem teorētiski nepieciešamās normas (PAR).

Svētdien sacensību ceturtajā aplī Rouzs laukumu izspēlēja ar 67 sitieniem, jeb četriem zem PAR.

"Šis bija mans labākais turnīrs. Šī uzvara man ir vissaldākā no visām," pēc uzvaras teica Rouzs.

Tikmēr sudraba godalgu izcīnīja zviedrs Henriks Stīnsons, kurš atpalika par diviem sitieniem, bet trešo vietu ieņēma ASV golferis Mets Kučars.

Rouzs karjeras laikā ticis pie 20 uzvarām profesionālajos turnīros, kam tagad pievienoja klāt arī olimpisko spēļu zeltu.

Iepriekšējais olimpiskais čempions golfā tika kronēts 1904.gadā, kad sacensībās triumfēja kanādietis Džordžs Laionss.

LETA jau ziņoja, ka Rouzs sacensību pirmajā dienā kļuva par pirmo golferi olimpisko spēļu vēsturē, kurš bumbiņu bedrītē raidījis ar pirmo sitienu, izpildot tā dēvēto "hole in one" sitienu.

Rouzs, kurš ir 2013.gada ASV atklātā čempionāta uzvarētājs, bet pasaules rangā ieņem 12.vietu, ar šādu meistarstiķi izcēlās ceturtajā (PAR 3) bedrītē.

Golfs olimpisko sporta veidu saimē ir atgriezies pēc 112 gadu pārtraukuma, taču virkne vadošo pasaules golferu bailēs no Zikas vīrusa, kā arī citu iemeslu dēļ, startēt Riodežaneiro atteicās.

Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieki golfa sacensībās tika noteikti pēc 11.jūlija pasaules ranga, nosakot pa 60 sportistiem gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē.

Teorētiski uz startu Olimpiādē pretendēja arī Latvijas golfere Laura Jansone, taču viņa pasaules rangā jūlija vidū atradās 677.pozīcijā un starp dalībniecēm vai rezervistēm netika.

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs atgriešanos piedzīvoja arī regbijs, kurš iepriekšējo reizi Olimpiādes programmā bija pirms 92 gadiem. Ceturtdien par olimpiskajiem čempioniem regbijā-7 kļuva Fidži izlase, kura savai valstij izcīnīja pirmo olimpisko medaļu vēsturē, bet dāmām nepārspētas palika Austrālijas sportistes.

Riodežaneiro olimpiskās spēles ilgs līdz 21.augustam.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA