Lietuvā olimpisko spēļu laikā ievērojami pieaugusi bezalkoholiskā alus tirdzniecība
Lietuvieši naktīs, fanojot par saviem sportistiem, izvēlas arvien biežāk veldzēties ar bezalkoholisko alu.
2016. gada 15. augusts, 16:02

Lietuvā olimpisko spēļu laikā ievērojami pieaugusi bezalkoholiskā alus tirdzniecība

Jauns.lv

Kopš sākušās Riodežaneiro olimpiskās spēles, kurās lietuviešiem svarīgākās sacīkstes tiek translētas naktī, vienīgajā tirdzniecības tīkla "Maxima" diennakts veikalā gan nav vērojams būtisks pircēju skaita pieaugums, bet jūtami mainījusies preču izvēle un sevišķi pieaugusi bezalkoholiskā alus tirdzniecība.

Kā informējusi "Maxima" preses sekretāre Milda Januškevičiene, pirmajā olimpisko spēļu nedēļā pārdots par ceturto daļu vairāk vītinātu gaļas izstrādājumu un kartupeļu čipsu un par 10% vairāk krekeru, nūjiņu un maizes nekā nedēļā pirms Olimpiādes.

"Īpaši uzkrītoši audzis bezalkoholiskā alus pārdošanas apjoms - nedēļas laikā tas palielinājies pat par 65%," norādījusi "Maxima" pārstāve.

Lielākais pircēju pieplūdums novērots nedēļas nogalē un laikā no plkst.23 līdz diviem naktī, galvenokārt pirms Lietuvas basketbola valstsvienības spēlēm.

Arī veikalu tīkla "Iki" pārstāve Berta Čaikauskaite atzinusi, ka olimpisko spēļu laikā mainās pircēju paradumi.

"Visvairāk audzis auksti kūpinātu un vītinātu gaļas izstrādājumu pārdošanas apjoms. Vairāk tiek pirkti arī dažādi sieri - īpaši caurumotie, cietie un Brī sieri. Pie uzkodām tiek pirkti arī dzērieni. Ņemot vērā, ka lielākā daļa sacīkšu notiek laikā, kad pie mums ir vēls vakars vai nakts, visvairāk audzis bezalkoholisko un vāju alkoholisko dzērienu pārdošanas apjoms," viņa pastāstījusi.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA