"Dinamo" nenotur pārsvaru un "Latvijas Dzelzceļa" kausu turpina ar zaudējumu "Ak Bars"
Miks Indrašis izvirzīja "Dinamo" vadībā ar 2:1, bet ar to uzvarai nepietika.
Hokejs
2016. gada 15. augusts, 21:47

"Dinamo" nenotur pārsvaru un "Latvijas Dzelzceļa" kausu turpina ar zaudējumu "Ak Bars"

Jauns.lv

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pirmdien tradicionālā pirmssezonas pārbaudes turnīra Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībām "Latvijas Dzelzceļa" kausa otrajā mačā ar 2:4 (1:0, 0:1, 1:3) piekāpās šo sacensību iepriekšējo divu gadu čempioniem Kazaņas "Ak Bars".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgas "Dinamo" labā vārtus šajā mačā guva kanādiešu leģionārs Koltons Gilīss un Miks Indrašis.

Šī mača rezultāts tika atklāts 33 sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām, kad vairākumu izmantoja Gilīss, tomēr jau otrā perioda pirmajā pusē "Ak Bars" panāca izlīdzinājumu, izceļoties Jirži Sekāčam.

Rīdzinieki no jauna vadību pārņēma dueļa 43.minūtēm, ripas lidojuma virzienu vairākumā mainot Indrašim. Uzreiz pēc tam rīdzinieku aizsargs Ralfs Freibergs iesaistījās dūru cīņā ar Sekaču. Tomēr tie izrādījās pēdējie mājinieku vārti šajā spēlē, jo pēc tam uzvaru Kazaņas komandai nodrošināja Vladimirs Tkačovs un Maksims Lazarevs.

Savukārt pašā pamatlaika noslēgumā Rīgas "Dinamo" nomainīja vārtsargu Jāni Kalniņu pret sesto laukuma spēlētāju, bet saņēma ripu savos vārtos.

Par labāko hokejistu rīdzinieku rindās šajā mačā tika nosaukts pirmo vārtu autors Gilīss.

Pirms tam pirmdien Jaroslavļas "Lokomotiv" rezultatīvā cīņā ar 6:3 (1:1, 1:1, 4:1) pārspēja Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

Šī turnīra pirmajā mačā Rīgas "Dinamo" svētdien ar 1:3 piekāpās Minskas "Dinamo", kamēr "Ak Bars" ar 0:2 zaudēja "Lokomotiv".

Tādējādi pēc divām kārtām šī pārbaudes turnīra kopvērtējuma līderi ar maksimāli iespējamiem sešiem punktiem ir "Lokomotiv", kamēr pa trīs punktiem iekrājušas "Ak Bars" un Minskas "Dinamo", kamēr Rīgas "Dinamo" ir bez punktiem.

Turnīra turpinājumā Rīgas "Dinamo" trešdien ieplānota tikšanās ar "Lokomotiv", bet ceturtdien tiks aizvadītas spēles par vietām.

Rīgas klubs nupat noslēdzis sastāva komplektāciju jaunajai sezonai, jo noslēgti līgumus ar 24 spēlētājiem - ar 11 hokejistiem noslēgti divvirzienu līgumi, bet vēl 13 tikuši pie vienvirziena vienošanās.

Divvirziena līgumi noslēgti ar vārtsargiem Jāni Kalniņu, Antonu Naumovu, aizsargiem Ralfu Freibergu un Aleksandru Jerofejevu, kā arī uzbrucēju Māri Bičevski.

Vārtsargs Jakubs Sedlāčeks, aizsargs Ēriks Ševčenko, uzbrucēji Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda, Vitālijs Pavlovs un Gunārs Skvorcovs noslēguši jaunus divvirzienu līgumus uz jauniem noteikumiem, jo pavasarī viņi nepieņēma kvalifikācijas līgumus.

Vienvirziena līgumus noslēguši aizsargi Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Oskars Cibuļskis, Patriks Malens un Jēkabs Rēdlihs, kā arī uzbrucēji Gints Meija, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Saulietis, Lauris Dārziņš, Koltons Gilīss, Džastins Šags un Tims Sestito.

No iepriekšējās sezonas līgumi bija spēkā uzbrucējiem Mikam Indrašim, Filipam Toluzakovam un aizsargam Kristapam Zīlem.

Gatavojoties devītajai KHL sezonai, Rīgas "Dinamo" šī mēneša sākumā izcīnīja otro vietu pārbaudes turnīrā Ņižņijnovgorodā.

Tajā Normunda Sējēja trenētā komanda vispirms ar 0:3 zaudēja mājiniekiem "Torpedo", ko pārstāv latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, bet trenē Pēteris Skudra, Ģirts Ankipāns un Normunds Siliņš. Pēc tam sekoja četras uzvaras, jo ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā tika uzveikta Kazaņas "Ak Bars", ar vienādu 1:0 tika uzveiktas Čerepovecas "Severstaļ" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik", bet pēdējā mačā ar 2:1 uzvarēta ar Jaroslavļas "Lokomotiv".

Savukārt vēl pirms došanās uz Ņižņijnovgorodas gubernatora kausa izcīņu, rīdzinieki Valmierā ar rezultātu 4:1 pārspēja Arta Ābola trenēto Toljati "Lada", kuras sastāvā spēlē vārtsargs Edgars Masaļskis un aizsargs Kristaps Sotnieks, bet pēc tam Piņķos ar 2:0 uzvarēja Novosibirskas "Sibirj" vienību.

Gatavošanos sezonai Rīgas "Dinamo" tradicionāli noslēdz ar "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņu, kas norisinās jau kopš 2009.gada. Mājinieki tajā triumfējuši divas reizes, kamēr pēdējo divu gadu čempioni ir "Ak Bars".

Rīgas "Dinamo" padome iepriekš par komandas galveno treneri apstiprināja Sējēju, kurš pilda arī ģenerālmenedžera pienākumus.

Jauno KHL sezonu Rīgas klubs sāks 23.augustā, kad izbraukumā tiksies ar "Soči" hokejistiem.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējo sezonas regulāro čempionātu noslēdza 12.vietā Rietumu konferencē un Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs neiekļuva jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA