"Viņi ēd bigmakus 9 no rīta..." Rio sportistus pieķer mazo vājību laikā. FOTO
Daži sportisti saka, ka "McDonalds" ir vienīgā alternatīva, jo ciematiņa kafejnīcās ēdiens nav pārāk baudāms.
2016. gada 16. augusts, 06:40

"Viņi ēd bigmakus 9 no rīta..." Rio sportistus pieķer mazo vājību laikā. FOTO

Jauns.lv

Nākamreiz, kad jūties vainīgs par to, ka milzīgas salātu bļodas vietā izvēlējies notiesāt dubulto "Bic Mac" burgeri, atceries šo kā mierinājumu - pat olimpisko spēļu atlēti nav tik spēcīgi, lai turētos pretī kārdinājumam.

Ātrās ēdināšanas restorāns "McDonald's" ir Rio olimpisko spēļu oficiālais sponsors, tāpēc gan atlēti, gan treneri tiek pie bezmaksas pusdienām, kas restorānu ķēdi padarīja par vienu no populārākajām vietām visā Olimpiskajā ciematiņā, vēstī britu medijs "Telegraph". 

Izdevums atzīmē, ka milzu rindas pie "maķīša" jebkurā diennakts stundā nebūt nav neierasta parādība, kas lika ēstuves pārstāvjiem noteikt vienas personas pasūtījuma limitu - 20 vienības. 

Kubiešu džudiste Idalisa Ortiza sūkstās, ka milzīgā pieprasījuma iemesls ir labāku alternatīvu trūkums. "Parasti kafejnīcās ēdiens nav pārāk labs, un praktiski visās arēnās situācija ir vienāda, tāpēc visa pasaule vienmēr dodas pēc amerikāņu pārtikas uz "McDonalds"."

Samoa salas peldētāji Brendonds Šusters un Evelīna Afoa norādīja, ka ciematā vajadzētu pat divus "McDonald's" restorānus, lai apmierinātu milzīgo pieprasījumu. "Mēs esam nožēlojami. Stāvam lietus laikā "McDonald's" rindā," pastāstīja peldētāji. 

Tikmēr Austrālijas peldētāja Melānija Raita austrāliešu medijiem sūkstījusies, ka ātrās ēdināšanas ķēdes darbinieki netiek galā ar visiem "trakajiem pasūtījumiem". "Olimpisko spēļu sākumā rindas bija īsas, tajās stāvēja vien daži svarcēlāji, vieglatlēti un maratonu skrējēji, taču pēdējās dienās viņi knapi tiek galā brīžos, kad atlēti pasūta 27 siera burgerus, 40 vistas nagetus, 12 pudiņus un diētisko "Coca-cola" bez nepieciešamības maksāt par pasūtījumu," sacīja peldētāja.

Kāds "McDonald's" darbinieks tikmēr sacīja, ka ķīniešu basketbola komanda nāk katru dienu visas dienas garumā. "Ķīnieši ēd "bigmakus" deviņos no rīta. Tas ir traki!"

Savukārt kāds austrāliešu badmintonists noslēdza savu dalību Rio olimpiskajās spēlēs, pasūtot sešas frī kartupeļu paciņas, četras vistas nagetu kastītes, sešus burgerus un sešas kūciņas. Sportists sociālajā tīklā "Facebook" publicēja attēlu, norādot, ka pienācis laiks ēst šādu ēdienu pēc mēnešu garumā ieturētas diētas. 

Sevis palutināšana ar "ātro pārtiku" pēc sacensībām esot parasta parādība. Maurīcijas svarcēlāju treneris "The Washington Post" norādīja, ka viņš atļāva sportistiem vienu "McDonald's" apmeklējumu pirms viņu startiem un neierobežotu pēc. "Atlētiem nevajadzētu tā ēst, bet tik ilgi, kamēr viņi noturas savā svara kategorijā, es neiebilstu," viņš teica.

Tikmēr Rio strādājošie fotožurnālisti iemūžinājuši sportistu rindas pie ātrās ēdināšanas ķēdes restorāna. Nofotografēts ir arī Irānas sportists, kuram "McDonald's" apmeklējums ir kā "aizliegtā augļa" nobaudīšana, jo, kā zināms, Irānā nav neviena šī ķēdes restorāna, turklāt valsts vara izmisīgi cīnās pret Rietumu, jo īpaši ASV kultūras, ietekmi valsī.