Vēl viena Rio leģenda. Amerikāņu vingrotāja Bailsa izcīna savu ceturto zelta medaļu
Nieka 145 centimetrus garā Simona Bailsa uzskatāma par šā brīža pasaules labāko vingrotāju un vienu no tiem sportistiem, par kuru visi runās pēc Rio.
2016. gada 16. augusts, 22:19

Vēl viena Rio leģenda. Amerikāņu vingrotāja Bailsa izcīna savu ceturto zelta medaļu

Jauns.lv

ASV vingrotāja Simona Bailsa otrdien Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs triumfēja individuālajās sacensībās brīvajās kustībās, izcīnot ceturto zelta medaļu šajā Olimpiādē.

Bailsa finālsacensībās nopelnīja 15,966 punktus, pārspējot savu tautieti Aleksandru Reismenu, kura tika pie 15,500 punktiem, kamēr bronzas medaļu negaidīti ieguva Lielbritānijas sportiste Emija Tinklere, kuras sniegumu tiesneši novērtēja ar 14,933 punktiem.

Bailsa Riodežaneiro pie zelta medaļām tika arī komandu daudzcīņā un individuālajā daudzcīņā, kā arī atbalsta lēcienā. Taču viņa neizmantoja iespēju kļūt par pirmo vingrotāju olimpisko spēļu vēsturē, kura vienā Olimpiādē izcīnījusi piecas zelta medaļas, jo pirmdien viņa pieļāva kļūdu vingrojumā uz baļķa, kur palika trešā, tiekot pie bronzas.

Bailsa ar četrām zelta medaļām panāca ASV peldētāju Ketiju Ledeckiju, kura arī triumfēja četras reizes, izcīnot arī vienu sudraba godalgu, bet šo olimpisko spēļu titulētākais dalībnieks ir Maikls Felpss, kurš peldēšanā tika pie piecām zelta medaļām un viena sudraba.

Tikmēr Reismena tika pie savas trešās medaļas šajās spēlēs, jo viņai ir zelts komandu daudzcīņā un arī sudrabs individuālajā daudzcīņā.

Otrdien par olimpisko čempionu vingrojumā līdztekās kļuva ukrainis Oļegs Verņajevs.

Vingrošanas sacensībās pēdējais medaļu komplekts tiks sadalīts vēlāk otrdien, kad sacensības uz stieņa aizvadīs vīrieši.

Riodežaneiro olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

LETA/Foto: EPA/LETA