Brazīlijas futbolistes savās mājās paliek bez olimpiskā fināla
Brazīlijas futbolistēm izmusums, jo pēcspēles sitienu sērijā zviedrietes uzsit jau otrās no sacensību galvenajām favorītēm.
2016. gada 16. augusts, 22:43

Brazīlijas futbolistes savās mājās paliek bez olimpiskā fināla

Jauns.lv

Zviedrijas sieviešu futbola izlase otro spēli pēc kārtas gūstot uzvaru pēcspēles sitienos otrdien nodrošināja sev vietu Riodežaneiro olimpisko spēļu finālā.

Zviedrijas un Brazīlijas izlašu cīņā pamatlaikā un papaildlaikā vārti netika gūti, savukārt 11 metru pēcspēles sitienos ar 4:3 triumfēja skandināvietes, kuras kā pirmās sasniegušas finālu.

Zīmīgi, ka līdzīgs scenārijs bija arī Zviedrijas izlases ceturtdaļfināla cīņā, kad pret favorīti ASV pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles sitienos ar 4:3 triumfēja Zviedrija.

Par pusfināla cīņas varoni kļuva Zviedrijas izlases vārtsardze Hedvīga Lindāla, kura atvairīja brazīliešu Kristianes un Andresas izpildītos 11 metru sitienus. Savukārt uzvaras "pendeli" zviedrietēm realizēja Liza Dālkvista.

Abas komandas tikās arī priekšsacīkstēs, kad pārliecinošu uzvaru ar 5:1 svinēja Brazīlija.

Zviedrijas dāmas pirmo reizi iekļuvuās Olimpiādes finālā, nodrošinot arī sev pirmās medaļas sieviešu futbola turnīros.

Otra fināliste noskaidrosies otrdien Kanādas un Vācijas izlašu duelī.

Brazīlijas futbolistes nepiepildīja savu sapni un atkal paliek bez olimpiskajām zelta medaļām, lai gan pusfinālā viņas ir spēlējušas četras reizes, bet divas reizes zaudējušas arī finālā.

Iepriekšējās trīs olimpiskajās spēlēs uzvarēja ASV izlases futbolistes.

LETA/Foto: EPA/LETA