Šovakar ap 20:30 jājūt līdzi BMX puišiem Štrombergam un Treimanim
Divkārtējais olimpiskais čempions Štrombergs šodien aizvada BMX riteņbraukšanas priekšsacīkstes.
2016. gada 17. augusts, 09:08

Šovakar ap 20:30 jājūt līdzi BMX puišiem Štrombergam un Treimanim

Jauns.lv

Divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs un Edžus Treimanis šodien Riodežaneiro aizvada BMX riteņbraukšanas priekšsacīkstes.

Tāpat šodien Eiropas čempions Zigismunds Sirmais un Rolands Štrobinders aizvadīs kvalifikācijas sacensības šķēpa mešanā, kanoe airētājam Dagnim Iļjinam būs priekšsacīkstes 200 metru distancē, bet Turciju pārstāvošā latviete Lāsma Liepa piedalīsies 500 metru priekšsacīkstes smaiļošanā.

Priekšsacīkstes BMX riteņbraukšanā sāksies plkst.20.34 pēc Latvijas laika.

Pēc "time - trial" braucienos uzrādītajiem rezultātiem sportisti tiks izsēti dalībai ceturtdaļfinālā, kur sportistiem trijos braucienos tiks piešķirts punktu skaits, kas vienāds ar viņu ieņemtajām vietām. Katra ceturtdaļfināla četri vismazāk punktu saņēmušie riteņbraucēji iekļūs pusfinālā, kur arī tiks aizvadīti trīs braucieni un pēc šādas pašas sistēmas noteikti finālisti. Finālā tiks aizvadīts viens brauciens, kurā riteņbraucēji spēkosies par medaļām.

Štrombergs ir pasaulē vienīgais divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā, kurā olimpiskās godalgas tiek izcīnītas kopš 2008.gada. Savu pirmo olimpisko zelta medaļu valmierietis izcīnīja 2008.gadā Pekinā, bet 2012.gadā Londonā viņš panākumu atkārtoja.

Štrombergs bija Latvijas delegācijas karognesējs olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, bet pēc tam viņš kopā ar komandu devās uz ASV, kur nedēļu turpināja gatavoties sacensībām. Ar Štrombergu un Treimani kopā gatavojās arī Kristens Krīgers, kurš ir komandas rezervists.

Pirms četriem gadiem Londonā Latviju BMX riteņbraukšanā pārstāvēja Štrombergs, Treimanis un Rihards Veide, bet dāmu sacensībās uz starta izgāja Sandra Aleksejeva. Latvijai trīs ceļazīmes bija arī 2008.gadā Pekinā, kad BMX riteņbraukšana debitēja olimpiskajā programmā.

Savukārt Iļjinam starts priekšsacīkstēs paredzēts plkst.15.23.

Iļjins otrdien Riodežaneiro olimpisko spēļu 1000 metru distances sacensībās izcīnīja 13.vietu.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA