Ronalds Ķēniņš atgriežas Šveicē; atkal spēlēs Cīrihes "ZSC Lions"
Viens no Latvijas potenciālajiem NHL spēlētājiem Ronalds Ķēniņš atgriežas Eiropā.
Hokejs
2016. gada 17. augusts, 13:09

Ronalds Ķēniņš atgriežas Šveicē; atkal spēlēs Cīrihes "ZSC Lions"

Jauns.lv

Latvijas izlases hokejists Ronalds Ķēniņš noslēdzis divu gadu līgumu ar Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) klubu Cīrihes "ZSC Lions", kurā viņš spēlēja arī pirms došanās uz Ziemeļameriku.

"ZSC Lions" kluba jaunatnes sistēmai Ķēniņš pievienojās jau 2008.gadā, bet kopš 2011./2012.gada sezonas viņš pārstāvēja lielo komandu, kurā nospēlēja trīs sezonas, 2012. un 2014.gadā kļūstot par Šveices čempionu.

Trīs sezonu laikā Ķēniņš Cīrihes kluba rindās vietējā čempionātā aizvadīja 176 spēles, kurās guva 25 vārtus un atdeva 51 rezultatīvu piespēli.

Tiesa, 2013.gadā Ķēniņš noslēdza divu gadu divvirziena līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vankūveras "Canucks", taču pirmo no šīm sezonām viņš vēl aizvadīja Cīrihē.

Uz Ziemeļameriku Latvijas hokejists devās 2014.gada rudenī, taču sākumā "Canucks" pamatsastāvā nespēja iekļūt un sezonu sāka Vankūveras vienības fārmklubā Jūtikas "Comets", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL). Tiesa, sezonas otrajā pusē viņš saņēma izsaukumu uz NHL, un pasaules labākajā līgā debitēja ļoti labi. Savā pirmajā sezonā NHL viņš aizvadīja 30 regulārā čempionāta spēles, kurās guva četrus vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, tiekot pie negatīva lietderības rādītāja -2, bet Stenlija kausa izcīņā viņš piecos mačos izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, kā arī pozitīvu lietderību +2.

Pērn vasarā hokejists ar "Canucks" noslēdza viena gada vienvirziena līgumu, taču aizvadītā sezona Ķēniņam nebija pārāk veiksmīga. , jo viņš "Canucks" sastāvā aizvadīja viens astoņus mačus, bet ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Savukārt "Comets" vienībā viņš 41 spēlē guva piecus vārtus un atdeva 18 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas spēlēs četros mačos veica divas rezultatīvas piespēles.

Pēc aizvadītās sezonas Ķēniņam līgums ar "Canucks" beidzās, bet kluba vadība nolēma viņam kvalifikācijas līgumu nepiedāvāt. Ķēniņš gan cerēja vienoties ar kādu citu NHL klubu, tomēr tagad ir atgriezies "ZSC Lions" komandā.

Ķēniņš šovasar jau iepriekš trenējās ar Cīrihes komandu.

Zīmīgi, ka "ZSC Lions" otrdien uzsāka dalību Čempionu līgā hokejā, kur apakšgrupu turnīra pirmajā spēlē savās mājās ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) uzvarēja "Ingolstadt" vienību no Vācijas, taču Ķēniņš šajā spēlē vēl nepiedalījās.

Aizvadītās sezonas noslēgumā Ķēniņš Latvijas izlases rindās piedalījās pasaules čempionātā Krievijā, kur sešās spēlēs guva vienus vārtus.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA