Ikauniece-Admidiņa neziņā par savu turpmāko sadarbību ar treneri Austrupu
Laura Ikauniece-Admidiņa ar pasaules čempionātā vieglatlētikā Pekinā izcīnīto bronzas medaļu un treneri Andi Austrupu.
Citi sporta veidi
2016. gada 17. augusts, 14:09

Ikauniece-Admidiņa neziņā par savu turpmāko sadarbību ar treneri Austrupu

Jauns.lv

Latvijas septiņcīņas sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa, kura pagājušajā nedēļā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ieguva ceturto vietu, pašlaik ir neziņā par turpmāko sadarbību ar savu treneri Andi Austrupu.

Informācija, ka abu pušu ceļi varētu būt šķīrusies, izskanēja pēc Ikaunieces-Admidiņas starta Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, turklāt pats speciālists to bija ierakstījis arī savā sociālā tīkla "Facebook" profilā. Tomēr oficiāla apstiprinājuma tam nav, turklāt neziņā par turpmāko sadarbību ir arī pati sportiste, bet Austrups otrdienas vakarā, kad viņi atgriezās mājās, metās prom no mediju uzmanības un atturējās no jebkādiem komentāriem.

"Saistībā ar treneri pašlaik neko īsti nevaru atbildēt. Nav komentāru. Mājupceļā arī šo tēmu necilājām, jo lidmašīnā nesēdējām blakus," žurnālistiem pēc atgriešanās Latvijā sacīja Ikauniece-Admidiņa.

Sportiste Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, spītējot savainojumiem, izcīnīja ceturto vietu, turklāt par nieka pieciem punktiem atpalika no pašai piederošā Latvijas rekorda. Savukārt no bronzas medaļas Ikaunieci-Admidiņu šķīra 36 punkti.

"Joprojām esmu tikpat priecīga, kāda biju pēc sacensībām olimpiskajās spēlēs. Tādā cīņā vēl nebiju piedalījusies. Tomēr lidmašīnā domāju, cik ļoti man gribas mājās. Vēlējos pēc iespējas ātrāk atpūsties. Domāju, palīdzēja tas, ka uz Riodežaneiro aizbraucu jau labu laiku pirms sacensībām. Bija pilnīga aklimatizācija un pieradu pie turienes laika apstākļiem. Lai gan no bronzas atpaliku tikai 36 punktus, pēc sacensībām tas mani nevajā. Tādā kondīcijā, kādā atrados, izcīnītā ceturtā vieta man ir liels sasniegums," pauda Ikauniece-Admidiņa, kura Riodežaneiro olimpiskajās spēles nav devusies ekskursijās, bet domājusi par startu. "Kad atbraucām, pirmajā nedēļā apskatījām Jēzus statuju, bet pirms starta nekur īpaši doties nevēlējos. Koncentrējos tikai sacensībām."

  Ikauniece-Admidiņa norādīja, ka vīra Rolanda klātbūtne viņai ļoti palīdzējusi. Tā kā viņš ir fizioterapeits, dzīvesbiedrs palīdzējis tikt galā ar traumām, taču lielākais balsts viņš bijis psiholoģiski.

"Ir plāns startēt arī 2020.gada Tokijas olimpiskajās spēlēs. Gribētu piedalīties vismaz vēl divās Olimpiādēs. Tomēr pagaidām neko prognozēt negribu," piebilda septiņcīnniece.

Ikauniece-Admidiņa piedalījās arī 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs, kad ar atkārtotu Latvijas rekordu viņa izcīnīja devīto vietu. Pēdējā pusotra gada laikā sportiste valsts rekordu labojusi četras reizes.


LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA