Kanoe airētājs Dagnis Iļjins iekļūst pusfinālā arī 200 metru distancē
Dagnis Iļjins savā priekšsacīkšu braucienā izcīnīja piekto vietu.
2016. gada 17. augusts, 15:33

Kanoe airētājs Dagnis Iļjins iekļūst pusfinālā arī 200 metru distancē

Jauns.lv

Latvijas kanoe airētājs Dagnis Iļjins trešdien kvalificējās Riodežaneiro olimpisko spēļu pusfinālam 200 metru distancē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Olimpisko spēļu debitants Iļjins savā priekšsacīkšu braucienā ierindojās piektajā vietā, kas viņam ļāva iekļūt pusfinālā. Latvietis no uzvarētāja atpalika par nepilnām četrām sekundēm.

Pusfināli 200 metru distancē norisināsies jau trešdien, sākot ar plkst.16.42 pēc Latvijas laika.

Iļjins otrdien Riodežaneiro olimpisko spēļu 1000 metru distances sacensībās izcīnīja 13.vietu.

Iļjins pie dalības olimpiskajās spēlēs tika pēdējā brīdī, jo sistemātisku dopinga pārkāpumu dēļ no Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm diskvalificēja Baltkrievijas un Rumānijas kanoe un smaiļošanas sportistus, līdz ar to notika Olimpiādes ceļazīmju pārdalīšana. Pie vienas no tām tika arī latvietis.

Patlaban 23 gadus vecajam Iļjinam šīs ir pirmās olimpiskās spēles. Talsinieks 2013.gadā pasaules U-23 čempionātā 1000 metru distancē izcīnīja sudraba godalgu.

Latvijas godu Riodežaneiro šajā sporta veidā aizstāvēs arī smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs, kurš startēs 200 metru distancē.

2012.gada olimpiskajās spēlēs Latviju kanoe airēšanā un smaiļošanā pārstāvēja Rumjancevs un Krists Straume, kuri smaiļošanā divniekiem 200 metru sprintā izcīnīja 11.vietu.

Latvijai kanoe airēšanā ir divas sudraba medaļas, ko 1992. un 1996.gada olimpiskajās spēlēs 1000 metru distancē izcīnīja Ivans Klementjevs. Savukārt 1988.gadā Seulā Klementjevs zem Padomju Savienības karoga tika kronēts par olimpisko čempionu.

Tikmēr Turciju pārstāvošajai latvietei Lāsmai Liepai plkst.15.51 pēc Latvijas laika paredzēts starts 500 metru priekšsacīkstes smaiļošanā.

Liepa savas karjeras laikā par Latvijas čempioni kļuvusi vairāk nekā 70 reizes, tomēr dzimtenē viņa tika atzīta par neperspektīvu un pieņēma uzaicinājumu startēt zem Turcijas karoga.

Jūnija beigās Liepa Maskavā triumfēja Eiropas čempionātā 200 metru distancē.

Liepa Riodežaneiro piedalījās arī 200 metros, kur neiekļuva B finālā un ierindojās 18.vietā.

Olimpiskās spēles Riodežaneiro risināsies līdz svētdienai.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA