Par līdzdalību biļešu spekulācijā Brazīlijas policija arstējusi SOK izpildkomitejas locekli Hikiju
Īrijas Olimpiskās padomes (OCI) un Eiropas Olimpiskās komitejas (EOC) prezidents Patriks Hikijs
2016. gada 17. augusts, 16:28

Par līdzdalību biļešu spekulācijā Brazīlijas policija arstējusi SOK izpildkomitejas locekli Hikiju

Jauns.lv

Par līdzdalību spekulācijā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu VIP kategorijas biļetēm trešdienas rītā arestēts Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomitejas loceklis Patriks Hikijs, kurš reizē ir arī Īrijas Olimpiskās padomes (OCI) un Eiropas Olimpiskās komitejas (EOC) prezidents, vēsta portāls "insidethegames.biz".

Par amatpersonas arestu pirmais ziņojis laikraksts "Estadio", norādot, ka Hikijs arestēts savā numuriņā lepnajā "Windsor Hotel" viesnīcā. Tiesa, pēc policijas ierašanās Hikijam kļuvis slikti un viņš policijas pavadībā nogādāts slimnīcā.

Hikijs tiek turēts aizdomās par līdzdalību spekulācijā ar dārgām olimpisko spēļu VIP biļetēm, kuras sākotnēji piederējušas OCI.

Brazīlijas policija pagājušajā nedēļā kādam spekulantam konfiscēja gandrīz 1000 šādas biļetes, kuras sākotnēji peiderējušas OCI. Šīs biļetes tika konfiscētas kādam īram Kevinam Džeimsam Melonam un viņa palīdzei Barbarai Karnjeri, kuri tika aizturēti.

Abi arestētie strādā kompānijā "THG Sports", kurai Īrijā bija tiesības izplatīt 2012.gada Londonas un 2014.gada Soču olimpisko spēļu biļetes, taču tai nebija tiesību tirgot Riodežaneiro spēļu biļetes.

Zīmīgi, ka saistībā ar biļešu spekulāciju aizdomās tiek turēts arī Anglijas futbola kluba Ipsvičas "Town" īru īpašnieks Markuss Evanss.

Riodežaneiro olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA