Lietuvas basketbolisti olimpisko turnīru noslēdz ar sagrāvi pret Austrāliju
2016. gada 17. augusts, 18:45

Lietuvas basketbolisti olimpisko turnīru noslēdz ar sagrāvi pret Austrāliju

Jauns.lv

Pārliecinošu zaudējumu Riodežaneiro olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīra ceturtdaļfināla mačā trešdien piedzīvoja Lietuva, kas ar 64:90 (17:26, 13:22, 13:22, 21:20) piekāpās Austrālijai, ko vada latviešu izcelsmes austrāliešu treneris Andrejs Lēmanis.

Austrālijas basketbolisti olimpisko spēļu pusfinālā iekļuvuši pirmo reizi kopš 2000.gada Olimpiādes, kas notika viņu mājās Sidnejā. Šī izlase Olimpiādē pie medaļām nav tikusi ne reizi.

Uzvarētāju sastāvā 24 punktus iemeta Petijs Milss, kamēr 16 pievienoja Ārons Beinss. Savukārt Lietuvas komandā 12 punktus sameta Mants Kalnietis un kādreizējais "VEF Rīga" basketbolists Antans Kavaļausks.

Jau ar spēles pašu sākumu izpaudās Austrālijas pārsvars, jo tā izvirzījās vadībā ar 6:0, bet pirmo ceturtdaļu noslēdza jau ar deviņu punktu handikapu (26:17). Arī mača turpinājumā austrālieši turpināja pakāpeniski palielināt savu pārsvaru pār pretiniekiem, kamēr Lietuvai argumenti lauzt šīs cīņas gaitu tā arī neatradās. Pirmo puslaiku Austrāliju noslēdza ar 48:30, bet otrajā puslaikā starpība pārsniedza jau 30 punktus.

Austrālija olimpisko spēļu pusfinālā tiksies ar Horvātijas un Serbijas pāra uzvarētāju. Tikmēr vēl ceturtdaļfinālos trešdien spēlēs galvenā favorīte ASV un Argentīna, kā arī Francija un Spānija.

Vīriešu basketbola turnīrā pusfinālu izspēle notiks piektdien, bet cīņas par medaļām - svētdien.

Pašlaik 47 gadus vecais Lēmanis par Austrālijas izlases treneri tika apstiprināts 2013.gada aprīlī, bet līdz tam viņš bija valstsvienības galvenā trenera Breta Brauna palīgs.

Kā Austrālijas izlases galvenā trenera palīgs Lēmanis piedalījās 2010.gada pasaules čempionātā un 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs. Savukārt 2014.gada Pasaules kausā Austrālija Lēmaņa vadībā ierindojās 12.vietā.

Lēmaņa vecāki Latviju pameta Otrā pasaules kara laikā, sākotnēji bēgot uz Vāciju, bet vēlāk pārceļoties uz Austrāliju. Pats Lēmanis piedzima un izauga Melburnā, bet aģentūrai LETA viņš Riodežaneiro atklāja, ka Latviju pagaidām vēl nekad nav apciemojis, lai gan uz brīdi bija tur pērn, kad uz spēlēm Lietuvā tika lidots caur Rīgas lidostu.

Riodežaneiro olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.


LETA / Foto: AFP/Scanpix/LETA