"Ghetto Games" augusta beigās sola neaizmirstamu šovu Grīziņkalnā – līdzi jāņem vecās kedas!
Rīgas mērs Nils Ušakovs paziņoja, ka „Ghetto Games” superfinālu dēļ pat ir atteicies no savas mīļākās grupas „BI-2” koncerta apmeklējuma, lai klātienē atbalstītu spēļu organizētājus un sportistus.
Citi sporta veidi
2016. gada 17. augusts, 21:20

"Ghetto Games" augusta beigās sola neaizmirstamu šovu Grīziņkalnā – līdzi jāņem vecās kedas!

Jauns.lv

Ielu kultūras un ielu sporta kustība „Ghetto Games” nākamajā nedēļā plāno noslēgt sezonu ar trīs grandioziem superfināliem Grīziņkalnā. 23.augustā – „Ghetto Floorball”, 24.augustā – „Ghetto Football” un „Ghetto Basket”, kopā ar ielu vingrotājiem, 25.augustā.

Saskaņā ar „Ghetto Games” principiem un vērtībām, visi pasākumi, kā ierasts, ir bezmaksas. Gādājot par apmeklētāju siltumu un komfortu, tiks piedāvāta tēja un pledi, kā arī būs iespējams patverties teltīs.

Gaidāmie superfināli līdzināsies elle

i

 „Astotajā sezonā „Ghetto Games” pasākumos piedalījās ap 10 000 jauniešu, kuriem uz savas ādas nācās izjust sezonas saukli: „Esi stiprs! Uzvari sevi!” Noslēdzoties sezonai, esam nonākuši arī pie secinājuma – tikai izejot cauri ellei, tu vari kļūt par čempionu!” medijiem paudis Raimonds Elbakjans. „Ghetto Games” līderis skaidro, ka elles tēma kā šova elements pievērš uzmanību un trāpīgi raksturo mežonīgās cīņas, kuras gaidāmas plānotajos superfinālos: „Getiņā mēs gan parādam sportu un kvalitāti, lai jaunieši nepavadītu laiku savā ellē, bet nāktu pie mums, Grīziņkalnā.”

Sacensību uzvarētājiem sarūpētas iespaidīgas balvas

„Ghetto Floorball” līderis Kārlis Dārznieks priecājas par rekordu „Ģimenes dienā”, kad Grīziņkalnā kopā sapulcējās 145 komandas un sezonā piedzīvoto sportiskais azartu. Runājot par gaidāmo superfinālu, organizators atklāj, ka ar kopīgu dziesmu kā apmeklētājus, tā sportistus priecēs reperis Ozols un „Ghetto Brīvrunu batla” uzvarētājs Edavārdi. 23.augusta  superfināla galvenā balva būs brauciens uz pasaulē prestižākās Zviedrijas florbola superlīgas finālu.

„Ghetto Football” kapteinis Antons Semeņaks priecājās par Latvijas divkāršo uzvaru ielu futbola turnīrā Vācijā, kuru izcīnīja „Ghetto Football” komanda „Varakļāni”. „Ghetto Football” superfināla galveno balvu – biļetes VIP ložā, Latvijas futbola izlases spēlē pret Luksemburgu, sarūpējusi Latvijas Futbola federācija.

Runājot par „Ghetto Basket” superfinālu, Raimonds Elbakjans brīdina – Grīziņkalns tiks pārvērsts līdz nepazīšanai: „Mums ir mērķis tā pamatīgi „iebombīt”. Citus vārdus nevaru atrast. Plānojam ap laukumu uzcelt sešus metrus augstu žogu, lai izskatās tiešām iespaidīgi.”

Šogad arī jaunāko dalībnieku komandas sagaida vērā ņemamas naudas balvas. „Ghetto Games” pārstāvji šādam mērķim ir atvēlējuši 4000 eiro un cer, ka tas motivēs jaunos spēlētājus.

„Ghetto Games” vajag tavus vecos sporta apavus!

Preses konferencē vārds tika dots Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrības valdes priekšsēdētājam Mārim Šlēziņam, kurš pateicās Rīgas domei par kopīgi ierīkotajiem vingrošanas laukumiem pie Rīgas skolām, kuros izmantotas skices no Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrības un pauda gatavību sadarboties arī turpmāk.

Informējot par gaidāmajiem superfināliem 23., 24., un 25.augustā, organizatori nāca klajā arī ar visai amizantu lūgumu – sportistu atbalstītājiem un „Ghetto Games” pasākumu apmeklētājiem līdzi atnest savus vecos sporta apavus ar kuriem plānots izrotāts Grīziņkalna sporta laukumu.

„Ghetto Games” konkurē ar Rīgas domi

Par elles tēmu un pasākumu saukli, asprātīgi pajokojot, izteicies arī Rīgas mērs, dedzīgs „Ghetto Games” atbalstītājs Nils Ušakovs: „Es ceru, ka „Welcome to Hell” nenozīmē to, ka uz pasākumiem Grīziņkalnā būs jādodas caur Rīgas ielu remontiem.” Papildus tam Rīgas pašvaldības vadītājs izteicis pateicību jauniešu kustībai par milzīgo ieguldījumu Rīgas apkārtnes labiekārtošanā un jauniešu iesaistīšanā. „Pateikšu godīgi, „Ghetto Games” darbību apjoms ir salīdzināms ar to, ko paveic mūsu sporta padome,” izteicies mērs. Domes priekšsēdētājs pastāstīja, ka Rīgā arī turpmāk tiks darīts viss iespējamais, lai attīstītu sporta infrastruktūru. Piemēram šogad tiks atklāta sporta zona pie 84.vidusskolas, Deglava ielā, savukārt nākotnē tiks attīstīti arī pārējie Rīgas rajoni.

Rīgas mērs arī pavēstīja, ka, lai apmeklētu „Ghetto Games” superfinālu 25.augustā, nedosies uz savas mīļākās grupas BI-2 koncertu Jūrmalā. „Jūs man esat svarīgāki! Tikai liels lūgums – neizmantojiet vairāk tankus savos pasākumos. Mums pēc tam bija zināmas problēmas ar „Rīgas dārziem”, atsaucoties uz kādu no aizvadītajiem „Slam Dunk” konkursiem, piebilda mērs.

„Ghetto Games” ir lielākā ielu sporta un ielu kultūras kustība Austrumeiropā, kuras mērķis ir attīstīt cilvēkus fiziski un morāli. „Ghetto Games” pulcē ap 12 000 unikālo dalībnieku ik gadu un vairāk kā 200 000 skatītājus savos pasākumos un aktivitātēs. Tā ir platforma savu spēju pilnveidošanā neatkarīgi no izcelsmes, sociālās grupas, tautības, rases un politiskās pārliecības. Jauniešu veidotais saturs „Ghetto TV” sasniedz miljoniem skatītāju internetā un pasaules mediju vidē.

   

Kasjauns.lv/Foto: Nauris Garkaklis, Evija Trifanova/Ieva Lūka/LETA