Štrombergs sāk pārliecinoši; Treimanis krīt un paliek pēdējais kvalifikācijā
Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs.
2016. gada 17. augusts, 21:42

Štrombergs sāk pārliecinoši; Treimanis krīt un paliek pēdējais kvalifikācijā

Jauns.lv

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs trešdien uzrādīja septīto labāko laiku Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas jeb individuālajā braucienā, kamēr otrs latvietis Edžus Treimanis piedzīvoja kritienu.

Štrombergs savā kvalifikācijas braucienā elementus veica tehniski precīzi. Lai gan trases sākumdaļā viņš bija ap desmito pozīciju, tajās sarežģītākajās vietās viņš nobrauca ļoti sekmīgi un noslēgumā uzrādīja tobrīd trešo labāko laiku. Noslēgumā gan latvietis ar laiku 34,953 sekundes kvalifikācijā ierindojās septītajā vietā.

Tikmēr kritienu savā braucienā piedzīvoja Treimanis, kurš spēja nobraukt tikai dažus metrus un pirmajā lēcienā veica ļoti neveiksmīgu piezemēšanos. Turpināt sacīkstes latvietis nevarēja, taču, visticamākais, ceturtdien gaidāmajā ceturtdaļfinālā viņš varēs piedalīties.

Par kvalifikācijas uzvarētāju tikmēr kļuva trīskārtējais pasaules čempions Žoriss Dodē no Francijas, no kura Štrombergs atpalika par 0,336 sekundēm.

Pēc individuālajos braucienos uzrādītajiem rezultātiem sportisti tiks izsēti dalībai ceturtdaļfinālā, kur sportistiem trijos braucienos tiks piešķirts punktu skaits, kas vienāds ar viņu ieņemtajām vietām. Katra ceturtdaļfināla četri vismazāk punktu saņēmušie riteņbraucēji iekļūs pusfinālā, kur arī tiks aizvadīti trīs braucieni un pēc šādas pašas sistēmas noteikti finālisti. Finālā tiks aizvadīts viens brauciens, kurā riteņbraucēji spēkosies par medaļām.

Štrombergs: Kvalifikācijā tika braukts ar mazu rezervīti

Māris Štrombergs Olimpiādes kvalifikācijas vai individuālajā braucienā braucis ar mazu rezervi, bet īstā atdeva būs tad, kad visi konkurenti sacentīsies kopā, pēc starta pauda Štombergs.

"Ārā silts, īstenībā, ļoti karsts, bet nav atšķirība - silts vai auksts. Trase nav pārāk sarežģīta - tā ir gluda, ātra, plūstoša. Sarežģīta vienīgi ātruma dēļ, nevienā brīdī nevari palaisties. Šodien tika braukts ar mazu rezervīti, jo īstie 100% būs, kad visi brauks kopā," pēc kvalifikācijas pauda Štrombergs. "Šodienas rezultāti neko neizsaka, labāk uzvarēt vēlāk. Arī pēcāk ceturtdaļfinālu braucienu sadalīšana pēc individuālo sacensību rezultātiem ir laimes spēle. Nevar paredzēt, kurš būs viegls, kurš grūts pretinieks."

"Redzēju Edžus kritienu, bet izskatās, ka viss kārtībā. Pirmajā pumpā nevienu brīdi nedrīksti atslābt, tad aizmet par tālu, tomēr viņš veiksmīgi nokrita," izteicās Štrombergs.

Ceturtdaļfināla sacensības notiks ceturtdien, kamēr piektdien norisināsies pusfināls un fināls.

Štrombergs ir pasaulē vienīgais divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā, kurā olimpiskās godalgas tiek izcīnītas kopš 2008.gada. Savu pirmo olimpisko zelta medaļu valmierietis izcīnīja 2008.gadā Pekinā, bet 2012.gadā Londonā viņš panākumu atkārtoja.

Štrombergs bija Latvijas delegācijas karognesējs olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, bet pēc tam viņš kopā ar komandu devās uz ASV, kur nedēļu turpināja gatavoties sacensībām. Ar Štrombergu un Treimani kopā gatavojās arī Kristens Krīgers, kurš ir komandas rezervists.

Pirms četriem gadiem Londonā Latviju BMX riteņbraukšanā pārstāvēja Štrombergs, Treimanis un Rihards Veide, bet dāmu sacensībās uz starta izgāja Sandra Aleksejeva. Latvijai trīs ceļazīmes bija arī 2008.gadā Pekinā, kad BMX riteņbraukšana debitēja olimpiskajā programmā.


LETA / Foto: LETA / EPA/LETA / Reuters/Scanpix/LETA / AP/Scanpix/LETA