Tonijs Pārkers liek punktu karjerai Francijas izlasē
34 gadus vecais Tonijs Pārkers Francijas izlases kreklā vairs negrasās spēlēt.
Basketbols
2016. gada 18. augusts, 03:55

Tonijs Pārkers liek punktu karjerai Francijas izlasē

Jauns.lv

Francijas basketbola zvaigzne Tonijs Pārkers trešdien oficiāli pielika punktu savai karjerai valstsvienībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Francija Riodežaneiro olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā trešdien ar 67:92 zaudēja Spānijai, bet Pārkers šajā spēlē guva 14 punktus.

Pārkers pēc spēles vēlreiz apstiprināja, ka šis viņam bija pēdējais mačs valstsvienībā, un, ka viņš savu lēmumu nepārdomās.

"Pēdējie 16 gadu bija lieliski, un es nenožēloju nevienu sekundi. Esmu nedaudz sarūgtināts par zaudējumu, mēs varējām labāk, taču Spānija šovakar bija lieliska. Mums bija jāapstādina Po Gasols un Nikola Mirotičs, bet tāds ir basketbols," pēc spēles teica Pārkers.

Tomēr francūzis ir apmierināts ar savu karjeru valstsvienībā.

"Negribu atmest ar roku visam, ko esam paveikuši pēdējos gados. Ļoti lepojos par to, ko ar izlasi sasniedzām. Tie bija izcilākie rezultāti Francijas basketbola vēsturē. Pirmo reizi spēlējām divās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas, turklāt pēdējos piecus gadus esam tikuši pie četrām godalgām dažādos turnīros," stāstīja Francijas leģenda.

Kā uzsver Pārkers, izlase ir iezīmējusi Francijas vārdu uz pasaules basketbola kartes.

"Spēlējām pret spēcīgo Spānijas paaudzi vairākas reizes, dažas no tām uzvarējām, dažas zaudējām. Tie bija lieliski mači. Kā Francijas izlases spēlētājs esmu lepns par to, ko paveicu kopā ar savas paaudzes basketbolistiem. Jo īpaši man atmiņā ir 2013.gada Eiropas čempionāts, kad pirmo reizi vēsturē sarūpējām savai valstij zelta medaļu," atzīmēja Pārkers.

Pārkers nākamajā sezonā Sanantonio "Spurs" rindās spēlēs kopā ar Gasolu, kā arī latvieti Dāvi Bertānu.

Saspēles vadītājs "Spurs" komandā pavadījis visas 15 savas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) karjeras sezonas, kļūstot par vienu no izcilākajiem spēlētājiem kluba vēsturē. Viņš kopā ar vienību četras reizes kļuvis par līgas čempionu, reizi atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, četras reizes iekļauts sezonas simboliskajās izlasēs un sešas reizes piedalījies līgas Visu zvaigžņu spēlē.

Pārkers Francijas izlases sastāvā Eiropas čempionātos izcīnījis pa vienai zelta un sudraba medaļai, kā arī divas bronzas godalgas.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA