Vācietes Ludviga un Valkenhorsta kļūst par olimpiskajām čempionēm pludmales volejbolā
Vācijas sportistes Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta - Rio olimpiskās čempiones.
2016. gada 18. augusts, 07:41

Vācietes Ludviga un Valkenhorsta kļūst par olimpiskajām čempionēm pludmales volejbolā

Jauns.lv

Vācijas sportistes Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta trešdien kļuva par pirmajām eiropietēm, kurām izdevies izcīnīt olimpisko spēļu čempionu titulu pludmales volejbolā sievietēm.

Pasaules ranga šī brīža līderes no Vācijas Riodežaneiro olimpisko spēļu finālā ar 2-0 (21:18, 21:14) pārliecinoši uzveica mājinieces Agatu Bednarčuku un Barbaru Seišasu, kuras ir pērnā gada pasaules čempiones.

Vācijas duets svinēja vēsturisku panākumu, jo līdz šim par olimpiskajām čempionēm bija kļuvušas tikai ASV, Brazīlijas un Austrālijas sportistes.

Ludviga ir četrkārtējā Eiropas čempione, pēdējos divus titulus izcīnot kopā ar Valkenhorstu.

Izšķirošajā spēlē vācietēm piederēja liels pārsvars, jo tikai pirmā seta sākumā brazīlietes spēja iegūt divu punktu pārsvaru, bet pēc tam labākas bija eiropietes.

Pirmā seta vidū Ludviga un Valkenhorsta pie neizšķirta rezultāta 13:13 guva četrus punktus pēc kārtas, pēc tam droši novedot setu līdz uzvarai. Savukārt otrā seta sākumā nākamās čempiones izvirzījās vadībā ar 6:1 un bez lielām problēmām pārsvaru nosargāja, pretinieces tuvāk par trīs punktiem nepielaižot.

Tikmēr pie bronzas medaļām tika ASV volejbolistes Kerija Volša-Dženingsa un Eiprila Rosa, kuras spēlē par bronzas medaļām ar 2-1 (17:21, 21:17, 15:9) uzvarēja Brazīlijas sportistes Larisu Franku un Talitu Antunešu.

Volša-Dženingsa, kura pārī ar Mistiju Meju-Trīnori uzvarēja iepriekšējās trīs olimpiskajās spēlēs, tika pie savas ceturtās olimpiskās medaļas, bet Rosa pirms četriem gadiem iegūtajam Londonas olimpisko spēļu sudrabam nu pievienojusi arī Riodežaneiro bronzu.

LETA jau ziņoja, ka vīriešu sacensību finālā iekļuva mājinieki Alisons Čeruti un Brunu Šmits, kā arī Itālijas duets Paolo Nikolai un Daniele Lupo. Olimpiskie čempioni vīriešiem tiks noskaidroti ceturtdien.

Savukārt Latvijas labākais duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš priekšsacīkstēs izcīnīja vienu uzvaru trīs spēlēs, savā apakšgrupā paliekot pēdējā ceturtajā vietā. Olimpisko turnīru Samoilovs un Šmēdiņš noslēdza dalītā 19.vietā.

Riodežaneiro olimpiskās spēles ilgs līdz 21.augustam.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA