Lietuvas sportistiem jau ceturtā medaļa Rio olimpiskajās spēlēs
Lietuvas smaiļotāju divnieks airēšanā Aurims Lanks un Edvīns Ramanausks.
2016. gada 18. augusts, 16:16

Lietuvas sportistiem jau ceturtā medaļa Rio olimpiskajās spēlēs

Jauns.lv

Pie ceturtās medaļas Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs trešdien tika Lietuva, jo to pārstāvošie smaiļotāji divnieku airēšanā Aurims Lanks un Edvīns Ramanausks ieguva bronzu 200 metru distancē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par čempioniem tikmēr kļuva Spānijas divnieks Sauls Kravioto un Kristians Toro, no kuriem par 0,293 sekundēm atpalika britu sportisti Liams Hīts un Džons Skofīlds.

Tikmēr Lietuvas divnieks uzvarētājiem zaudēja 0,307 sekundes.

Lanks un Ramanausks distances pirmo daļu pat bija līderi, taču distances beigu daļā noslīdēja līdz trešajai vietai.

Lietuvai šī ir ceturtā medaļa šajās olimpiskajās spēlēs - šobrīd gūts viens sudrabs un trīs bronzas. Tikmēr Latvija šobrīd no Baltijas valstīm ir vienīgā, kas Riodežaneiro nav tikusi pie godalgām, jo Igaunija tikusi pie sudraba.

Savukārt pēc tam notikušajās smaiļošanas A fināla sacensībās 500 metros sievietēm par olimpisko čempioni kļuva Danuta Kozāka no Ungārijas, kura par nepilnām divām sekundēm apsteidza Dānijas airētāju Emmu Jergensenu.

29 gadus vecajai Kozākai šī ir jau ceturtā olimpiskā zelta medaļa, turklāt šajā distancē viņa uzvarējusi jau otro reizi pēc kārtas. Pirms tam šajā Olimpiādē ungāriete tika pie zelta arī smailīšu divnieku sacensībās 500 metru distancē.

Tikmēr bronzu ceturtdien ieguva Līza Keringtone no Austrālijas, kura pirms tam pie zelta tika 200 metru distancē.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Ukrainas kanoe airētājs Jurijs Čebans ceturtdien uzvarēja 200 metru sacensībās, atkārtojot pirms četriem gadiem izcīnīto panākumu.

Spraigā finišā Čebans finišu sasniedza pēc 29,279 sekundēm, no viņa par 0,214 sekundēm atpalika sudraba medaļas laureāts Valentīns Demjaņenko no Azerbaidžānas.

Bronza tika Brazīlijas kanoe airētājam Īzakam Keirošam duš Santušam.

Pašlaik 30 gadus vecais Čebans 200 metru distancē par čempionu kļuva arī 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Trešdien 21.vietā šajā distancē ierindojās Latvijas kanoe airētājs Dagnis Iļjins.

Savukārt smaiļošanā vīriešu divniekiem 1000 metru distancē par olimpiskajiem čempioniem kļuva vācieši Makss Rendšmits un Markuss Gross, kuri tuvākos sekotājus - Marko Tomičeviču un Miļenko Zoriču - apsteidza par 0,188 sekundēm.

Pie bronzas šajā distancē tika austrālieši Kens Voless un Lehlans Tame.

Riodežaneiro olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA