Rio "aplaupītie" ASV peldētāji patiesībā esot dzērumā demolējuši benzīntanku. VIDEO
ASV peldētāji Lohte, Džeks Kongers, Gunnars Bencs un Džimijs Faigens aizvadītajā svētdienā, atgriežoties no kādas privātas ballītes, iekūlās nepatikšanās.
2016. gada 19. augusts, 11:37

Rio "aplaupītie" ASV peldētāji patiesībā esot dzērumā demolējuši benzīntanku. VIDEO

Jauns.lv

Brazīlijas policija ceturtdien īpaši sasauktā preses konferencē paziņoja, ka četri ASV olimpiskās komandas peldētāji, tostarp titulētais Raiens Lohte, kuri iepriekš klāstīja, ka ir aplaupīti, ir melojuši, jo nekāda laupīšana nav notikusi.

ASV peldētāji Lohte, Džeks Kongers, Gunnars Bencs un Džimijs Faigens aizvadītajā svētdienā, atgriežoties no kādas privātas ballītes, iekūlās nepatikšanās.

Viņi apgalvoja, ka ar taksi atgriežoties olimpiskajā ciematā, mašīnu apstādinājis kāds vīrietis, kuram pie krūtīm bijusi policijas nozīme. Vīrietis Lohtem pielicis pie deniņiem ieroci un peldētājus aplaupījis. Vēlāk Lohte gan skaidroja, ka laupīšana notikusi degvielas uzpildes stacijā.

Brazīlijas policija sāka izmeklēšanu, taču nespēja iegūt pierādījumus, ka šāda laupīšana notikusi, bez tam arī paši peldētāji nespēja sniegt pietiekami nozīmīgus faktus par laupīšanas brīdi, bez tam viņu liecības krasi atšķīrās.

Savukārt ceturtdien policija paziņoja, ka peldētāji ir melojuši. Riodežaneiro policijas priekšnieks Fernando Velozo medijiem skaidroja, ka amerikāņi izdemolējuši benzīntanka tualeti un uzvedušies izaicinoši, piemēram, urinējuši pie uzpildes stacijas logiem. Pēc tam viņiem izcēlies konflikts ar benzīntanka darbiniekiem, kuri pauduši neapmierinātību par viesu uzvedību. Darbinieki izsaukuši policiju, taču līdz tās atbraukšanai abas puses jau bija vienojušās un amerikāņi bija samaksājuši kompensāciju par izdemolēto tualeti.

"Viņus neviens neaplaupīja, bet naudu viņi paši samaksāja pēc vienošanās ar benzīntanka īpašnieku par izdarīto kaitējumu. Konfliktā arī netika lietoti šaujamieroči," skaidroja policijas šefs.

Jau ziņots, ka trešdien Kongers un Bencs netika izlaisti no Brazīlijas un tika nogādāti policijā, lai sniegtu liecības.

Zīmīgi, ka paši peldētāji pēc it kā notikušās laupīšanas nevērsās policijā, taču izmeklēšana tika sākta pēc tam, kad mediji ziņoja, ka notikusi laupīšana. Sākotnēji nopratinot Lohti un vēl vienu peldētāju, viņi atzinās, ka bijuši alkohola reibumā, un, piemēram, nevarēja atbildēt, kur un cikos tieši notikusi laupīšana, kā arī neatcerējās kādas krāsas mašīnā viņi braukuši.

Peldētāji gan apgalvoja, ka viņiem likts izkāpt no mašīnas un nogulties uz zemes, bet tad laupītājs savācis viņu naudas makus, kamēr peldētāju mobilos telefonus nav aizticis.

Tagad peldētājiem par nepatiesu ziņu sniegšanu un policijas apmelošanu var tikt piemērots sods, taču Brazīlijas varas iestādes par to vēl lems.

Lohte jau ir atgriezies dzimtenē, kamēr pārējie trīs lietā iesaistītie vēl ir Brazīlijā.

Lohte Riodežaneiro kļuva par olimpisko čempionu 4x200 metru brīvā stila stafetē, kurā viņš uzvarēja jau ceturto reizi pēc kārtas, bet karjeras laikā viņš ir ticis pie 12 olimpiskajām godalgām, tostarp sešām zelta.

Tikmēr pārējie trīs šajā lietā iesaistītie peldētāji bija stafešu komandu rezervisti un finālpeldējumos nestartēja, taču tā kā piedalījās priekšsacīkstēs, tad arī tika pie savām zelta medaļām.

LETA/Foto: AP, AFP/Scanpix/LETA