20 kilometru soļošanā mūsu Agnese Pastare paliek 53.vietā
Pastare izcīna 53.vietu Riodežaneiro olimpisko spēļu 20 kilometru soļošanā.
2016. gada 19. augusts, 22:23

20 kilometru soļošanā mūsu Agnese Pastare paliek 53.vietā

Jauns.lv

Latvijas soļotāja Agnese Pastare piektdien izcīnīja 53.vietu Riodežaneiro olimpisko spēļu 20 kilometru distancē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pastare distanci veica vienā stundā 40 minūtēs un 15 sekundēs, bet par čempioni kļuva ķīniete Liu Huna, kura bija par 11 minūtēm un 40 sekundēm ātrāka nekā latviete.

Pirmajos četros kilometros Latvijas sportiste turējās septiņu sekunžu attālumā no soļojuma līderēm, bet pēc pusdistances viņa bija 54.pozīcijā, vadībā esošajām sportistēm zaudējot vairāk nekā trīs minūtes.

Nākamos astoņus kilometrus Pastare turējās pirmajā sešdesmitniekā, bet finišu sasniedza 53.vietā. Distances laikā latviete tika pie diviem brīdinājumiem.

Tikmēr sudraba medaļu izcīnīja meksikāniete Marija Gvadalupe Gonzalesa, kura finišā Hunai zaudēja divas sekundes, bet pie bronzas tika vēl viena ķīniete Ļui Sjudži, kura bija vēl piecas sekundes lēnāka.

Huna pērn savu skatītāju priekšā tika kronēta par pasaules čempioni, bet sudraba medaļu šajās meistarsacīkstēs ieguva Sjudži.

Pirms četriem gadiem Londonas olimpiskajās spēlēs Pastare 20 kilometros ieņēma 24.vietu. Savukārt pasaules čempionātos Latvijas soļotāja bijusi 27.vietā 2011.gadā un 23.vietā 2013.gadā, bet pērn Pekinā viņa nestartēja.

Pastare olimpisko spēļu normatīvu izpildīja šogad martā, kad sacensībās Slovākijā 20 kilometru distanci veica stundā 34 minūtēs un 51 sekundē. Olimpisko spēļu normatīvu (1.36:00) Pastare pārspēja par minūti un deviņām sekundēm.

Latvijas soļotājs Arnis Rumbenieks piektdien izcīnīja 37.vietu Riodežaneiro olimpisko spēļu 50 kilometru distancē.

Riodežaneiro olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

LETA/Foto: LOK