Vācu sķēpmetējs Rēlers aizmet pāri 90 metriem un izcīna olimpisko zeltu
Tomass Rēlers ir viens no Zigismunda Sirmā ierastajiem principiālākajiem konkurentiem.
2016. gada 21. augusts, 04:36

Vācu sķēpmetējs Rēlers aizmet pāri 90 metriem un izcīna olimpisko zeltu

Jauns.lv

Latviešu šķēpmetēja Zigismunda Sirmā principiālais konkurents Tomass Rēlers sestdien tika kronēts par Riodežaneiro olimpisko spēļu čempionu šķēpa mešanā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Finālā vācietis Rēlers priekšpēdējā mēģinājumā šķēpu raidīja 90,30 metru tālumā.

Sudraba medaļu ar 88,24 metru tālu metienu izcīnīja Jūliuss Jego no Kenijas. Viņš savu vienīgo veiksmīgo metienu veica pirmajā mēģinājumā, bet ceturtajā metienā, būdams līdera statusā, guva kājas traumu.

Tikmēr bronzas godalgu ieguva Trinidadas un Tobago šķēpraidis Kešrons Valkots, kura rezultāts bija 85,38 metri.

2013. un 2014.gadā Rēlērs Eiropas ziemas kausa izcīņā palika otrais aiz Sirmā. Tāpat 2013.gadā viņš Eiropas U-23 meistarsacīkstēs tika pie bronzas, bet par čempionu toreiz tika kronēts Sirmais.

Šogad jūnijā vācietis šķēpu meta 91,28 un 89,30 metru tālumā, sezonas līdera statusā dodoties uz Eiropas čempionātu. Tiesa, Amsterdamā par vecā kontinenta čempionu kļuva Sirmais, bet Rēlers palika piektais.

Tikmēr Jego, kurš šķēpa mešanas pamatus apguvis tīmekļa vietnē "Youtube", pērn tika kronēts par pasaules čempionu.

LETA jau vēstīja, ka šķēpa mešanā kungiem Latviju Riodežaneiro pārstāvēja Sirmais un Rolands Štrobinders, kuri nepārvarēja kvalifikāciju. Sirmais ierindojās 14.vietā, bet Štrobinders ieņēma 28.pozīciju.

Tikmēr dāmu sacensībās Madara Palameika ieņēma desmito vietu, kamēr Sinta Ozoliņa nekvalificējās finālam un ierindojās 14.pozīcijā.Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvu izpildīja arī Līna Mūze, taču Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensībās viņa guva krustenisko saišu traumu, kā dēļ šķēpa mešanas sektorā varēs atgriezties vien nākamā gada pavasarī.

Riodežaneiro olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA