Ķīnietes uzvar sieviešu volejbolā; serbiem triumfs vīriešu ūdenspolo
Ķīnas volejbola izlases triumfa mirklis.
2016. gada 21. augusts, 07:20

Ķīnietes uzvar sieviešu volejbolā; serbiem triumfs vīriešu ūdenspolo

Jauns.lv

Ķīnas sieviešu volejbola izlase sestdien tika kronēta par Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni, tiekot pie trešā titula vēsturē.

Ķīnietes finālā ar 3-1 (19:25, 25:17, 25:22, 25:23) pārspēja Serbiju.

Rezultatīvākā spēlētāja Ķīnas izlases rindās bija Džu Tina, kura guva 25 punktus. Tikmēr Serbijas izlasē ar 23 punktiem atzīmējās Tijana Boškoviča.

Pirmajā setā pēc izrāviena 6:1 serbietes ieguva piecu punktu pārsvaru (11:6). Turpinājumā ķīnietes pretinieču pārsvaru samazināja līdz minimumam, taču serbietes vēlreiz atrāvās un uzvarēja setu ar 25:19.

Otrajā setā jau ķīnietes sākumā ieguva 2-3 punktu handikapu, tālāk palielinot savu pārsvaru un svinot uzvaru ar 25:17. Otrā seta sākums bija daudz sīvāks, taču vēlāk Ķīna ieguva 7-8 punktu pārsvaru, tomēr līdz seta nogalei to izsēja, kas gan netraucēja uzvarēt ar 25:22.

Vēl līdzīgāka spēle bija trešajā setā, kad sākumā neviena no komandām neiekrāja pārsvaru, kas lielāks par diviem punktiem. Seta nogalē rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 23:23, bet serbietes kļūdījās servē, turpretī Ķīnas kapteine Hui Žuocji ar sekmīgu gremdi realizēja zelta mačbumbu.

Ķīnas volejbolistes pirmo reizi par olimpiskajām čempionēm tika kronētas 1984.gadā, panākumu atkārtojot arī pēc 20 gadiem Atēnās. Tāpat viņu kontā ir viena sudraba un divas bronzas godalgas.

Tikmēr Serbija tikusi pie savas pirmās olimpiskās medaļas.

ASV sieviešu volejbola izlase, kas bija viena no favorītēm turnīrā, sestdien Riodežaneiro olimpiskās spēles noslēdza ar bronzas medaļām.

Bronzas finālā ASV izlase ar 3-1 (25:23, 25:27, 25:22, 25:19) pārspēja Nīderlandes volejbolistes, kuras līdz šim olimpiskajās spēlēs tik tālu nebija tikušas.

ASV izlases labā 17 punktus šajā mačā guva Kimberlija Hila, kamēr Nīderlandei ar 15 punktiem izcēlās Loneke Slētjesa.

ASV volejbolistes iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudrabu.

Tikmēr Serbijas vīriešu ūdenspolo izlase tika kronēta par Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni, izcīnot pirmo olimpisko zeltu komandas vēsturē.

Finālā serbi ar 11:7 (3:2, 3:1, 3:2, 2:2) pārspēja savu principiālo pretinieci Horvātiju.

Serbijas zeltu ar četriem gūtiem vārtiem kaldināja Dušans Mandičs.

Iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs, kā arī 2000.gadā Sidnejā, serbi izcīnīja bronzu, bet 2004.gadā Atēnās finālā zaudēja Ungārijai.

Serbi ir trīskārtēji pasaules un seškārtēji Eiropas čempioni.

Tikmēr Horvātija par čempioni pirmo reizi kļuva pirms četriem gadiem Londonā, bet 1996.gadā Atlantā horvāti tika pie sudraba.

Savukārt bronzas medaļu izcīnīja Itālija, kas ar 12:10 (2:1, 3:3, 4:3, 3:3) uzvarēja Melnkalni.

Četrus vārtus uzvarētāju labā guva Kristians Prešuti.

Itāļi ir trīskārtēji olimpiskie čempioni, tikpat reizes viņi tikuši pie bronzas, bet divos finālos piedzīvojuši zaudējumus.

Tikmēr Melnkalne olimpiskajās spēlēs piedalījās trešo reizi pēc kārtas un trešo reizi palika ceturtā.

Dāmu turnīrā uzvarēja ASV, sudraba medaļas dabūja itālietes, bet pie bronzas tika Krievija.

Olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA