Dānijas handbolisti pirmo reizi vēsturē kļūst par olimpiskajiem čempioniem
Saldie triumfa mirkļi.
2016. gada 21. augusts, 22:00

Dānijas handbolisti pirmo reizi vēsturē kļūst par olimpiskajiem čempioniem

Jauns.lv

Dānijas vīriešu handbola izlase svētdien Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro pirmo reizi vēsturē tika kronēti par olimpiskajiem čempioniem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Riodežaneiro olimpisko spēļu finālā Dānijas izlase ar 28:26 (16:14) pārspēja iepriekšējo divu Olimpiāžu čempionus Franciju.

Dānijas izlase šajā mačā astoņus vārtus guva Mikels Hansens, kamēr Francijai ar sešiem vārtiem izcēlās Mišels Gigo.

Pirmais puslaiks starp abām komandām aizritēja ļoti līdzvērtīgi, jo vadībā pabija te viena, te otra izlase. Tiesa, pirmo puslaiku ar divu vārtu pārsvaru noslēdza Dānija - 16:14. Dāņi saglabāja vadību visu otro puslaiku, turklāt tā vidū viņi veica nelielu izrāvienu un panāca 25:20. Nedaudz vairāk kā trīs minūtes līdz pamatlaika beigām iepriekšējo divu olimpisko spēļu čempioni gan pietuvojās līdz minimumam 25:26. Tomēr tas arī bija viss no Francijas puses, jo pēc tam dāņi guva divus vārtus pēc kārtas, nodrošinot sev vēsturisku triumfu.

Līdz šim Dānijas izlases labākais sniegums olimpiskajās spēlēs bija ceturtā vieta, kas tika izcīnīta 1984.gadā Losandželosā.

Zīmīgi, ka Dānijas izlase ir Latvijas valstsvienības pretiniece 2018.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas A apakšgrupā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Vācijas handbolisti bronzas finālā svētdien ar 31:25 (17:13) pārspēja Poliju.

Vāciešiem uzvaru ar septiņiem vārtiem kaldināja Tobias Reihmans, kamēr pretiniekiem ar pieciem vārtiem izcēlās Kšištofs Lijevskis un Pšemislavs Krajevskis.

Mača pirmajā daļā gan pārsvars piederēja Polijai, kas pirmajās minūtēs spēja panākt 8:5. Tomēr pēc tam vācieši guva piecus vārtus pēc kārtas un pārņēma iniciatīvu šajā duelī. Kopš šī brīža Polijas handbolisti tā arī ne reizi nespēja panākt pretiniekus, noslēgumā Vācijai tiekot pie diezgan pārliecinošas uzvaras.

Riodežaneiro olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA