Baldonieks sola drīzu skaidrību par Vasiļjeva dalību olimpiskajā kvalifikācijā
Baldonieks: "Reķis ir piekritis palīdzēt un būs klāt, savukārt par Vasiļjevu šobrīd vēl īstas skaidrības mums nav. Viņš pats grib spēlēt, taču ir dažas neskaidrības. Visticamāk, ka trešdien vēlu vakarā būs zināms, vai viņš brauks palīgā izlasei."
Hokejs
2016. gada 22. augusts, 17:00

Baldonieks sola drīzu skaidrību par Vasiļjeva dalību olimpiskajā kvalifikācijā

Jauns.lv

Pagaidām vēl nav īstas skaidrības, vai pieredzējušais uzbrucējs Herberts Vasiļjevs ieradīsies uz olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā Latvijas hokeja izlase cīnīsies par ceļazīmi uz 2018.gada Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm, pirmdien sacīja izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valstsvienības galvenais treneris Leonīds Beresņevs pirmdien nosauca 30 kandidātus, kuri pretendēs uz vietu komandā, kura no 1. līdz 4.septembrim "Arēnā Rīga" par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi cīnīsies ar Austrijas, Vācijas un Japānas izlasēm.

Starp kandidātiem ir iekļauti arī pieredzējušie Vasiļjevs un aizsargs Arvīds Reķis, kuri spēlē Vācijas Hokeja līgā, bet izlasi pēdējo reizi bija pārstāvējuši pirms diviem gadiem.

"Reķis ir piekritis palīdzēt un būs klāt, savukārt par Vasiļjevu šobrīd vēl īstas skaidrības mums nav. Viņš pats grib spēlēt, taču ir dažas neskaidrības. Visticamāk, ka trešdien vēlu vakarā būs zināms, vai viņš brauks palīgā izlasei," sacīja Baldonieks, gan neatklājot sīkākas detaļas.

Šobrīd 40 gadus vecais Vasiļjevs kopš 2005.gada pārstāv Krēfeldes "Pinguine" komandu, bet 2011.gadā viņš pieņēma Vācijas pilsonību, taču saglabāja Latvijas hokeja pierakstu un starptautiskā arēnā var pārstāvēt savu dzimteni. Tiesa, iepriekš Vasiļjevs bija izteicies, ka Vācijā nelabprāt raugās uz faktu, ka viņš būdams šīs valsts pilsonis nozīmīgos turnīros spēlē Latvijas izlases rindās pret Vāciju.

Vasiļjevs piedalījās 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs un tā paša gada pasaules čempionātā Minskā, kur bija izlases kapteinis.

Pārējiem Latvijas izlases kandidātu sarakstā iekļautajiem spēlētājiem nekādas aizķeršanās ar ierašanos izlases rindās nevajadzētu būt, taču Baldonieks norādīja, ka daži Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubi Latvijas hokejistus atlaidīs vien pēdējā brīdī.

"Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) noteikumi paredz, ka spēlētāji jāatbrīvo 72 stundas pirms turnīra sākuma, un KHL krievu klubi šo noteikumu arī izmantos. Dažiem mūsu puišiem 29.augustā vēl būs spēle, pēc kuras viņus atlaidīs uz mājām, taču Rīgā viņi varēs ierasties vien 30.augustā, līdz ar to diezin vai paspējot uz tā vakara pārbaudes spēli ar Dāniju," skaidroja Baldonieks.

Izlase kopā sanāks svētdien, taču visticamāk pirmais treniņš būs vieglā režīmā, jo no sava pirmā sezonas izbraukuma tikko būs atgriezušies Rīgas "Dinamo" hokejisti, kuri veido lielāko daļu izlases kandidātu saraksta.

Savukārt tie hokejisti, kuri vēl nav devušies uz saviem klubiem, joprojām Rīgā aizvada ledus treniņus, uzturot sevi formā, piebilda Baldonieks. Viņš arī atklāja, ka trešdien tiek gaidīts Zemgus Girgensons, kurš nedēļas nogalē sociālajos tīklos paziņoja, ka dodas palīgā izlasei.

Girgensons šobrīd ir bez līguma, jo turpinās sarunas ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Bufalo "Sabres".

Latvijas hokeja izlasei olimpiskajā kvalifikācijā nāksies iztikt bez galvenā trenera palīga Kārļa Zirņa, atklāja Baldonieks, tāpēc komandu turnīram gatavos un tajā vadīs Beresņevs, Ģirts Ankipāns un vārtsargu treneris Juris Klodāns.

Beresņevs pirmdien kandidātu sarakstā iekļāva četrus vārtsargus, desmit aizsargus un 16 uzbrucējus. Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā varēs piedalīties 23 spēlētāji (trīs vārtsargi un 20 laukuma spēlētāji).

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Latvijas izlase ir piedalījusies iepriekšējās četrās olimpiskajās spēlēs - 2002.gadā Soltleiksitijā, 2006.gadā Turīnā, 2010.gadā Vankūverā un 2014.gadā Sočos, kur spēlēja arī Austrijas izlase. Pirms diviem gadiem Sočos Latvijas izlase iekļuva ceturtdaļfinālā un izcīnīja astoto vietu, kas ir tās labākais sasniegums šajos turnīros.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA