Rīgas "Dinamo" jauno KHL sezonu sāk ar zaudējumu
Rīgas "Dinamo" sezonu sāk ar neveiksmīgu mazākumu un zaudējumu "Soči" komandai.
2016. gada 23. augusts, 22:03

Rīgas "Dinamo" jauno KHL sezonu sāk ar zaudējumu

Jauns.lv

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta devītās sezonas pirmajā spēlē otrdien ar 1:3 (0:3, 1:0, 0:0) viesos zaudēja "Soči" komandai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Dinamo" pirmos vārtus sezonā guva Koltons Gilīss, bet pretinieku rindās ar diviem gūtiem vārtiem šajā spēlē atzīmējās Iļja Krikunovs, kamēr vienreiz Jakubu Sedlāčeku pārspēja arī Igors Ignatuškins.

Rīdzinieki jau trešajā minūtē nonāca mazākumā, kad laukuma vidusdaļā noteikumus pārkāpa Miķelis Rēdlihs. Mājiniekiem vajadzēja tikai 12 sekundes lai atklātu spēles rezultātu, ko pēc cīņas vārtu priekšā izdarīja Iļja Krikunovs.

Divas minūtes vēlāk "Dinamo" mazākumā atstāja Pjotrs Ščastļivijs, un arī šoreiz laukuma saimnieki ātri realizēja vairākumu, kad otrreiz precīzs bija Krikunovs. Pēc gūtajiem vārtiem "Soči" turpināja uzbrukt, taču arī rīdzinieki atbildēja ar pretuzbrukumiem. Pirmā puslaika 14.minūtē "Dinamo" par skaitliskā sastāva pārkāpumu vēlreiz nonāca mazākumā. Šoreiz rīdziniekiem nevienādos sastāvos bija palikusi vien viena sekunde, bet atkal tika ielaisti vārti, kurus guva Renāts Mamaševs.

Arī otrā perioda sākumā viesi nonāca mazākumā, jo uz divām minūtēm tika noraidīts Nikolajs Jeļisejevs, taču šoreiz pretinieku vairākums tika noturēts. Vienā no epizodēm Sedlačeks nesapratās ar laukuma spēlētājiem, un vārti palika tukši, bet "Soči" šo iespēju neizmantoja. Trešdaļas vidū jau rīdziniekiem bija iespēja spēlēt divus vairākumus pēc kārtas, un otrā iespēja tika izmantota. "Dinamo" pirmos vārtus sezonā guva Koltons Gilīss, kuram asistēja Džastins Šags.

Perioda beigās rīdzinieki vēlreiz aktivizējās, bet pretinieki 17 sekunžu laikā nopelnīja divus noraidījumus, kas Rīgas klubam vairāk nekā pusotru minūti ļautu spēlēt piecatā pret trijiem, taču noraidījās arī aizsargs Georgijs Pujacs, atstādams viesus četratā. Līdz perioda beigām spēles rezultātu izmainīt neizdevās, un Rīgas hokejisti uz ģērbtuvēm devās ar divu vārtu deficītu.

Trešās perioda sākumā pretinieki noturēja savu pārsvaru, taču trešdaļas vidū nonāca mazākumā. Rīgas vienībai padevās pāris bīstami metieni, taču uzdevumu augstumos bija "Soči" vārtsargs Konstantīns Baruļins. Jo tuvāk bija pamatlaika beigās, jo aktīvāk rīdzinieki spēlēja, bet cīņas gaitu viņiem lauzt neizdevās, tādējādi tika piedzīvots zaudējums 1:3.

Sezonas ievadā Rīgas "Dinamo" pirmās sešas spēles aizvadīs viesos, taču pēc pirmajām trim cīņām komandai būs pārtraukums, kura laikā Latvijas izlase Rīgā cīnīsies par ceļazīmi uz 2018.gada Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm. No Rīgas "Dinamo" komandas valstsvienības kandidātu sarakstā ir iekļauti 13 spēlētāji.

Pēc spēles Sočos rīdziniekus ceturtdien gaida tikšanās ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra, Ģirts Ankipāns un Normunds Siliņš, savukārt sestdien notiks cīņa ar Maskavas "Spartak". Savukārt septembra pirmajā pusē būs jādodas izbraukumā, lai tiktos ar Ufas "Salavat Julajev" (6.septembrī), Maņitogorskas "Metallurg" (8.septembrī) un Čeļabinskas "Traktor" (10.septembrī).

Starpsezonu laikā Rīgas "Dinamo" nometnē ilgu laiku valdīja nosacīts klusums, jo, lai gan darbs klubā notika, par sastāva komplektāciju netika ziņots, jo kluba vadība risināja finansiālus jautājumus, meklējot atbalstītājus. Ilgu laiku tika meklēts arī jauns galvenais treneris, taču šis process nevainagojās panākumiem, tāpēc par galveno treneri jūlija beigās, kad komanda jau bija sākusi gatavošanos sezonai, tika apstiprināts Normunds Sējējs, kurš šo amatu apvienos ar ģenerālmenedžera pienākumu veikšanu. Jau vēlāk Sējējs atklāja, ka galvenā trenera amatam bija noskatīts bijušais Zviedrijas izlases vadītājs Pers Mortss, taču viņš pēdējā brīdī atteica. Kā kandidāti tika minēti arī Vladimirs Jurzinovs juniors un kāds Čehijas treneris, kurš esot perspektīvs un ar labu pieredzi. Jurzinovs gan vēlāk kļuva par KHL jaunpienācējas Pekinas "Kuņluņ Red Star" galveno treneri.

Gatavojoties sezonai, Rīgas "Dinamo" aizvadīja 11 pārbaudes spēles, kurās tika gūtas astoņas uzvaras.

Gatavošanās tika noslēgta ar tradicionālo "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņu, kurā rīdzinieki vispirms ar 1:3 piekāpās Minskas "Dinamo", otrajā mačā ar 2:4 zaudēja "Ak Bars", bet apļa turnīru noslēdza, ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā pārspējot "Lokomotiv". Savukārt spēlē par trešo vietu ar 3:2 tika gūts revanšs pret Minskas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" iepriekšējās sezonas regulāro čempionātu noslēdza vien 12.vietā Rietumu konferencē un Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs neiekļuva jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Līdzīgi kā iepriekšējā sezonā, arī šogad Rīgas "Dinamo" mājas spēles tiešraidē varēs vērot televīzijas kanālā TV6, bet izbraukuma mači tiks translēti "Viasat Sport Baltic" (VSB) kanālā.

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas. Jaundibinātajā Pekinas klubā ir sapulcināti pazīstami ārzemju hokejisti, jo pašā Ķīnā pagaidām nav pietiekoši daudz spēlētāju, kas atbilstu KHL līmenim.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas "Metallurg" sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA