"VEF Rīga" sastāvu papildina ar 22 gadus veco centra spēlētāju Gromovu
Aizvadītajā sezonā Gromovs Latvijas Basketbola līgā (LBL) aizvadīja 23 spēles, kurās vidēji iemeta 9,4 punktus un izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu.
Basketbols
2016. gada 24. augusts, 15:39

"VEF Rīga" sastāvu papildina ar 22 gadus veco centra spēlētāju Gromovu

Jauns.lv

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" sastāvu papildinājusi ar centra spēlētāju Iļju Gromovu, kurš vasarā bija pieteicies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, taču tajā netika izvēlēts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizvadītajā sezonā Gromovs spēlēja "Jūrmala"/"Fēnikss" komandā, uz kurieni viņu bija izīrējusi "Ventspils" vienība. Vasarā 2,08 metrus garais un 22 gadus vecais centrs bija devies uz ASV, kur atrādījās vairāku NBA klubu skautiem, kā arī piedalījās NBA Vasaras līgas spēlēs, pārstāvot Sanantonio "Spurs" komandu.

"Iļja Gromovs ir savam augumam mobils spēlētājs ar lielu potenciālu. Viņam arī vēl daudz jāstrādā, lai varētu pakāpties nākamajā līmenī un spētu adaptēties tam. Gromovs noteikti papildinās mūsu spēli, jo viņš un otrs centrs Mārtiņš Meiers ir dažāda stila spēlētāji. Ceram, ka tādējādi VEF demonstrētais basketbols kļūs daudzpusīgāks, palīdzot sasniegt pēc iespējas labāku rezultātu," komandas jaunieguvumu raksturoja "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Aizvadītajā sezonā Gromovs Latvijas Basketbola līgā (LBL) aizvadīja 23 spēles, kurās vidēji iemeta 9,4 punktus un izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu, kamēr "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL) viņam deviņos mačos caurmērā izdevās izcelties ar 6,0 punktiem un 5,2 atlēkušajām bumbām.

Iepriekš Gromovs spēlējis arī "Ventspils" komandā. Tāpat viņš bijis Latvijas U-18 un U-20 jauniešu izlasēs. Pirms trim gadiem viņš ar Latvijas U-20 izlasi izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļas.

Gromovs pavasarī sākotnēji bija iekļauts Latvijas izlases kandidātu lokā pirms Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra, taču viņš valstsvienībai nepievienojās, jo devās uz ASV.

"VEF Rīga" sastāvu pirms gaidāmās sezonas ir papildinājusi arī ar Latvijas valstsvienības kapteini Jāni Blūmu. Tāpat komandai pievienojās talantīgais saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars, kurš 22 gadu vecumā jau trīs reizes kļuvis par Lietuvas čempionu, un pieredzējušais Armands Šķēle. Latvijas galvaspilsētas kluba rindās būs arī Arnolds Helmanis un Kristofers Ričardss, kuri pērn pārstāvēja "Liepāja"/"Triobet", kā arī lietuvietis Arns Labucks, kurš "VEF Rīgu" jau pārstāvēja 2009./2010.gada sezonā. Vēl komandai ir līgumi ar Mārtiņu Meieru un jauno Eduardu Hāzneru.

Kopš komandas atjaunošanas 2007.gadā basketbola klubs "VEF Rīga" četras reizes ir kļuvis par valsts čempionu, bet trīs reizes izcīnītas sudraba godalgas. Tāpat divas reizes "VEF Rīga" iekļuva ULEB Eiropas kausa 16 labāko komandu skaitā, bet trīs reizes spēlēts ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā.

Gaidāmajā sezonā "VEF Rīga" spēlēs VTB Vienotajā līgā un "OlyBet" Basketbola līgā (LBL).

Aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" zaudēja Latvijas čempiones titulu, kuru sīvā cīņā ieguva "Valmiera"/ORDO, kas sērijā līdz četrām uzvarām svinēja panākumu ar 4-3.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA