Pone tiešajā ēterā atvainojas Aļonai. Peldētāju notikušā tirzāšana noved līdz asarām
Aļona apmierināta ar savu sniegumu, taču nespēj valdīt emocijas, atkal un atkal cilājot notikušo.
Citi sporta veidi
2016. gada 26. augusts, 11:37

Pone tiešajā ēterā atvainojas Aļonai. Peldētāju notikušā tirzāšana noved līdz asarām

Jauns.lv

Kritikas krustugunīs nokļuvušais Latvijas Peldēšanas federācijas prezidents Kaspars Pone Latvijas Televīzijas raidījumā "Točki nad i" publiski atvainojās peldētājai Aļonai Ribakovai, kuras treneris Germans Jakubovskis netika uz Rio olimpiskajām spēlēm.

Aļona, raidījumā vaicāta, cik svarīgi sportistam būt kopā ar savu treneri sacensībās, sacīja: „Domāju, ka jebkurš klātesošais piekritīs, ka trenerim jābūt kopā ar savu audzēkni, it īpaši šāda augsta līmeņa sacensībās.” Peldētāja paskaidroja, ka treneris uz vietas var kaut ko pielabot, iedot padomu, noskaņot un nomierināt.

Viņa atklāja, ka tikai nedēļu pirms izlidošanas uzzināja, ka Jakubovskis uz Rio netiks. „Man piezvanīja un pajautāja, kad man ērtāk būs lidot. Vaicāju, kāpēc viņi runā vienskaitlī, ja pirms tam bija runa par diviem cilvēkiem. Man pateica, ka pagaidām es lidoju viena un pēc tam redzēsim.” Aļona stāsta – arī Pone viņai teica, ka Jakubovskis lidos uz Rio.

Aļona sarunā, valdot asaras, norāda, ka viņai nepatīk rakņāties šajā situācijā, jo viņa galu galā ir apmierināta ar savu sniegumu olimpiādē un viņai nepatīk šajā konfliktā būt starp treneri, Latvijas Peldēšanas federāciju un Latvijas Olimpisko komiteju.

Tikmēr Pone, raidījuma vadītāja mudināts, publiski atvainojās peldētājai, taču paskaidroja, ka pats ir cīnījies par katru savas delegācijas locekli, lai viņi tiktu uz Rio. Pone saka, ka pats no savas kabatas piedāvāja nopirkt Jakubovskim biļeti uz Rio. 

Tāpat arī viņš pats par savu biļeti samaksāja no personīgajiem līdzekļiem. „Varu parādīt kredītkartes izdrukas,” viņš sacīja.

Pone norādīja, ka tā bija plānošanas un loģistikas kļūda, kas tiks skatīta komitejas sēdē. „Es to uzskatu par lielu kļūdu,” sacīja Pone. Viņš arī uzsvēra, ka darbojās kā brīvprātīgais, nesaņemot nekādu samaksu, tieši pretēji – ieguldot savu naudu un laiku.

Kā ziņots, trešdien Ribakova ar jaunu Latvijas rekordu ierindojās 27.vietā 200 metru brasā, bet Uvis Kalniņš palika 24.pozīcijā 200 metru kompleksajā distancē. 


Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video