Melbārdim veikta muguras operācija; atveseļošanās laiks neskaidrs
Melbārdim jau iepriekš bija muguras problēmas.
Citi sporta veidi
2016. gada 26. augusts, 14:02

Melbārdim veikta muguras operācija; atveseļošanās laiks neskaidrs

Jauns.lv

Latvijas vadošajam bobsleja pilotam Oskaram Melbārdim ceturtdien veikta muguras operācija, taču atveseļošanās periods pašlaik ir neskaidrs, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

"Operācija noritēja veiksmīgi. Viss izdevās, kā plānots un bez komplikācijām. Pēc operācijas uz novērošanu jāpaliek stacionārā vēl divas dienas, tad Oskars tiks izrakstīts mājās ar tālākiem norādījumiem ārstēšanas procesam," pauda Latvijas bobsleja komandas ārsts Jānis Kaupe. "Rehabilitācijas periods tiks aizvadīts ciešā sadarbībā starp ārstējošo ķirurgu un Latvijas Olimpiskās vienības fizioterapeitiem."

Federācija vēsta, ka tiks darīts viss, lai atveseļošanās periods būtu maksimāli veiksmīgs un Melbārdis jau drīzumā atgrieztos bobsleja apritē.

Melbārdim jau iepriekš bija muguras problēmas, tāpēc viņš aizvadītajā nedēļā nestartēja Pasaules kausa posmos ASV trasēs Leikplesidā un Pārksitijā, kas neļāva pacīnīties par labām vietām kopvērtējumā kā pērn. Pagājušajā gadā viņš kļuva par Pasaules kausa uzvarētāju gan divnieku, gan četrinieku, gan neoficiālajā kopējā ieskaitē.

Iepriekšējā sezonā Melbārdis divnieku ieskaitē bija piektais, bet četrinieku - desmitais.

Vēl šī gada februāra beigās Melbārdis kopā ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu Austrijas trasē Īglsā kļuva par pasaules čempioniem. Latvijas neatkarības vēsturē šī ir pirmā reize, kad izcīnīta zelta medaļa bobslejā.