"Žalgiris" no savas principiālās pretinieces "Lietuvos rytas" pārvilina Kavaļausku
Kavaļausks ir viens no Lietuvā populārākajiem sportistiem.
Basketbols
2016. gada 26. augusts, 21:49

"Žalgiris" no savas principiālās pretinieces "Lietuvos rytas" pārvilina Kavaļausku

Jauns.lv

Lietuvas astoņpadsmitkārtējā čempione basketbolā Kauņas "Žalgiris" no savas principiālās pretinieces Viļņas "Lietuvos rytas" pārvilinājusi komandas līderi Antanu Kavaļausku, piektdien pavēstīja klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līgums ar Kavaļausku, kurš spēlējis arī Latvijas komandas "VEF Rīga" rindās, noslēgts uz diviem gadiem.

Kavaļausks iepriekšējās divas sezonas pārstāvēja "Lietuvos rytas" komandu. Pagājušajā sezonā viņš Lietuvas čempionātā 40 spēlēs vidēji mačā iemeta 10,8 punktus un savāca 4,3 atlēkušās bumbas.

Savukārt ULEB Eiropas kausā lietuvietis septiņās spēlēs vidēji mačā guva 10,3 punktus un tika pie 5,9 bumbām zem groziem.

Pirmos karjeras gadus Kavaļausks pavadīja Grieķijas un Itālijas komandās, bet 2011.gadā pievienojās "VEF Rīga" klubam. Pēc diviem Rīgā pavadītiem gadiem viņš uz sezonu piestāja Spānijas augstākās līgas komandā Bilbao "Dominion", bet 2014.gadā pievienojās "Lietuvos rytas" vienībai.

Kavaļausks pērn Lietuvas izlasei palīdzēja izcīnīt sudrabu Eiropas čempionātā.

Pašlaik 31 gadu vecais Kavaļausks Lietuvas valstsvienības sastāvā piedalījās arī Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīrā, kur piecās spēlēs vidēji mačā guva 4,4 punktus, bet lietuvieši cieta zaudējumu ceturtdaļfinālā.

Iepriekšējā sezonā "Žalgiris" komanda sesto reizi pēc kārtas un astoņpadsmito vēsturē tika kronēta par Lietuvas čempioni. Par čempionu Kauņas kluba sastāvā kļuva arī Kaspars Vecvagars, kurš karjeru turpinās "VEF Rīga" vienībā.

"Žalgiris" gaidāmajā sezonā piedalīsies arī ULEB Eirolīgā, un Kavaļauskam šī būs debija Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā.

LETA/Foto: EPA/LETA