Oskars Bārtulis brauc palīdzēt izlasei olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā
Bārtulis pirms divām nedēļām pārbaudes spēlē pret KHL komandu Pekinas "Kuņluņ Red Star" guva galvas traumu.
Hokejs
2016. gada 28. augusts, 14:44

Oskars Bārtulis brauc palīdzēt izlasei olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Bārtulis varēs piedalīties nākamnedēļ Rīgā gaidāmajā 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, vēsta "Latvijas Avīze".

Kā informē laikraksta mājaslapa, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Vladivostokas "Admiral" aizsargs Bārtulis Rīgā ielido svētdien, taču smadzeņu satricinājuma dēļ viņš šosezon vēl nav aizvadījis nevienu oficiālu spēli. Kopā ar Latvijas izlases treneriem tiks pieņemts lēmums, vai hokejists šajos mačos piedalīsies, taču Bārtuļa ierašanās liek domāt, ka viņš ir nolēmis spēlēt, norāda "Latvijas Avīze".

Bārtulis pirms divām nedēļām pārbaudes spēlē pret KHL komandu Pekinas "Kuņluņ Red Star" guva galvas traumu. Sākotnēji "Admiral" ārsts kluba preses dienestam teica, ka trauma nav nopietna un aizsargs pēc pāris dienām atsāks treniņus kopējā grupā, tomēr šīs prognozes nepiepildījās.

Aizsargs Latvijas izlasi pārstāvējis trīs pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs. Tiesa, pasaules čempionātos viņš nav spēlējis kopš 2012.gada.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlasei īsi pirms olimpiskā turnīra sākuma nomainījies galvenais treneris - atlūgumu iesniedzis Leonīds Beresņevs, bet viņa vietā stājies Haralds Vasiļjevs.

Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs hokejā "Arēnā Rīga" notiks no 1. līdz 4.septembrim, bet Latvija tajā sacentīsies ar Vāciju, Austriju un Japānu. Tikai sacensību uzvarētāja iegūs tiesības startēt Olimpiādē.

Otrdien Latvijas izlase spēkosies pārbaudes spēlē pret Dānijas valstsvienību, pēc kuras tikšot nosaukts valstsvienības galīgais sastāvs.

LETA/Foto: Itars-tass/Scanpix/LETA