Ostapenko nenotur pārsvaru un divos setos zaudē Kvitovai
Ostapenko par dalību turnīrā nopelnīja desmit WTA pasaules ranga punktus.
Citi sporta veidi
2016. gada 29. augusts, 20:27

Ostapenko nenotur pārsvaru un divos setos zaudē Kvitovai

Jauns.lv

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pirmdien Ņujorkā ASV atklātā čempionāta pirmās kārtas spēlē nenoturēja sākumā iegūto pārsvaru un pēc tam zaudēja titulētajai Čehijas tenisistei Petrai Kvitovai, turpinot neveiksmju sēriju "Grand Slam" turnīros.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas tenisiste sīvā cīņā cieta neveiksmi ar 5-7, 3-6, šogad sieviešu vienspēlēs "Grand Slam" turnīros netiekot pie panākuma, jo šāda līmeņa sacensībās piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas.

Ostapenko, kura par dalību turnīrā nopelnīja desmit WTA pasaules ranga punktus, pirmajā setā bija vadībā, taču pārsvaru nenosargāja, savukārt otrajā setā viņai neizdevās atspēlēties.

Gada pēdējo "Grand Slam" turnīru pasaules ranga 36.vietas īpašniece Ostapenko iesāka ļoti labi, pirmajā setā divas reizes gūstot punktu pretinieces servē un izvirzoties vadībā ar 3-0. Īpaši saspringts bija trešais geims, kurā čehietei bija četras iespējas noslēgt geimu savā labā, tomēr Ostapenko ikreiz atspēlējās un pēc tam ar otro breikbumbu lauza pretinieces servi.

Diemžēl palielināt pārsvaru Ostapenko neizdevās, jo tūdaļ punktu pretinieces servē ieguva arī Kvitova, kura pēc tam starpību samazināja arī līdz 2-3.

Turpinājumā labākas bija servētājas un desmitajā geimā Ostapenko varēja noslēgt setu savā labā, tomēr tas viņai neizdevās, jo Kvitova ar otro breikbumbu nodrošināja sev punktu un panāca izlīdzinājumu 5-5.

Savukārt nākamajos divos geimos jau krietni labāka bija Kvitova, kura 12.geimā pie Ostapenko serves uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas, atstājot pretinieci "sausā" un setu noslēdzot ar 7-5.

Tikmēr otrajā setā pirmajos divos geimos uzvarēja servētājas, bet trešajā Ostapenko nespēja izmantot trīs breikbumbas un izvirzīties vadībā. Ko nepaveica Latvijas tenisiste, to izdarīja Kvitova, kura ceturtajā geimā ar trešo breikbumbu guva punktu un pēc tam panāca arī 4-1. Ostapenko vēl spēja atjaunot intrigu un iegūt divus punktus pēc kārtas, pietuvojoties līdz 3-4, tomēr seta beigas atkal pagāja Kvitovas zīmē, jo čehiete pēdējos divos geimos zaudēja tikai vienā izspēlē, beigās 99 minūtes ilgušajā cīņā svinot uzvaru.

Otrajā kārtā Kvitova tiksies ar turcieti Čaglu Bijikakčaju, kura pirmās kārtas cīņā ar 6-2, 6-1 uzvarēja mājinieci Irinu Falkoni.

Ostapenko Ņujorkā notiekošajā turnīrā debitēja pērn, kad, sacensības sākot no kvalifikācijas, aizkļuva līdz pamatturnīra otrajai kārtai, kurā piekāpās itālietei Sārai Erani. Savukārt tagadējā Latvijas sportistes vieta pasaules rangā ļāvusi viņai automātiski garantēt vietu pamatturnīrā. Tur viņai pretim ielozēja ar 14.numuru izlikto Kvitovu, kura rangā atrodama 16.pozīcijā.

Ostapenko ar Kvitovu šosezon bija jau tikusies divas reizes un svinējusi divas uzvaras - februārī Dohas WTA "Premier" sērijas turnīra astotdaļfināla mačā Latvijas tenisiste bija pārāka ar 5-7, 6-2, 6-1 un vēlāk šajā turnīrā aizkļuva līdz finālam, bet jūnijā uz zālāja seguma Birmingemas WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas mačā bija pārāka ar 6-4, 4-6, 6-3.

Dohas turnīra laikā Kvitova WTA rangā bija astotajā pozīcijā un joprojām ir spēcīgākā tenisiste, kuru Latvijas tenisiste savā karjerā spējusi uzveikt.

Kvitova ir divkārtēja prestižā Vimbldonas turnīra čempione, bet kopā čehiete karjerā izcīnījusi 17 WTA turnīru uzvarētājas titulus. Tāpat sportiste četras reizes ar Čehijas izlasi triumfējusi Federāciju kausā, bet WTA rangā karjerā spējusi pakāpties pat līdz otrajai pozīcijai.

Kvitova šovasar ilgstoši nespēja turnīros gūt vairāk par divām uzvarām, bet sekmīgi viņa nospēlēja Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kur izcīnīja bronzu. Savukārt šonedēļ viņa veiksmīgo sēriju turpināja arī Ņūheivenas WTA "Premier" turnīrā, kurā sasniedza pusfinālu. Tiesa, viņai neizdevās nosargāt iepriekšējo divu gadu šī turnīra čempiones titulu, jo nācās piekāpties spēcīgajai polietei Agņeškai Radvaņskai. ASV atklātajā čempionātā čehiete pērn pirmoreiz karjerā iekļuva ceturtdaļfinālā.

Tikmēr Ostapenko šosezon "Grand Slam" turnīru vienspēļu sacensībās ir bez uzvarām, bet kopā kopš dueļa ar Erani šāda līmeņa turnīros piedzīvojusi jau četrus zaudējumus pēc kārtas.

Ostapenko pēdējā laikā ir spēlējusi ar mainīgām sekmēm, jo pēdējos 12 mačos ir izcīnītas vien četras uzvaras. Tiesa, augusta sākumā pirms starta Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņa sasniedza Florjanpolisas "International" turnīra ceturtdaļfinālu. Olimpiādē Ostapenko cieta neveiksmi pirmajā kārtā, ar 6-1, 3-6, 2-6 atzīstot titulētās austrālietes Samantas Stosuras pārākumu.

Vēlāk pirmdien dalību ASV atklātajā čempionātā sāks arī Anastasija Sevastova, kura pirmajā kārtā tiksies ar Annu Karolīnu Šmiedlovu no Slovākijas.

Sevastovas un Šmiedlovas dueļa spēcīgākā sportiste tiksies ar kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm vai ar trešo numuru izlikto spāņu zvaigzni Garvinji Mugurusu.

Vīru turnīrā šoreiz nepiedalīsies Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis, kurš ārstē plaukstas locītavas savainojumu.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA