Sevastovai trešo reizi karjerā izdevies pārvarēt "US Open" pirmo kārtu
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pēc veiksmīgi iesāktā "US Open" turnīra nākamajā WTA rangā nokļūs pavisam tuvu mūsu pirmajam numuram Aļonai Ostapenko.
Citi sporta veidi
2016. gada 30. augusts, 00:11

Sevastovai trešo reizi karjerā izdevies pārvarēt "US Open" pirmo kārtu

Jauns.lv

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien ar pārlicinošu sniegumu iesāka ASV atklāto čempionātu, 74 minūšu laikā pārspējot Annu Karolīnu Šmiedlovu no Slovākijas, sasniedzot sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra otro kārtu.

Sevastova, kura WTA pasaules rangā atrodas 48.pozīcijā, izcīnīja uzvaru divos setos ar 6-3, 6-3.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Latvijas tenisiste ir nopelnījusi 70 WTA vienspēļu ranga punktus.

Sevastova cīņas sākumā jau pirmajā geimā zaudēja punktu savā servē un pēc tam nokļuva iedzinējos ar 0-2, taču turpinājumā Latvijas tenisiste bija krietni labāka.

Viņa ceturtajā geimā ar trešo breikbumbu panāca izlīdzinājumu 2-2, bet astotajā geimā otro reizi šajā mačā guva punktu pretinieces servē, pēc tam pārliecinoši noslēdzot setu savā labā.

Savukārt otrajā setā izšķirošais bija piektais geims, līdz kuram punktus bija guvušas servētājas. Taču tad Sevastova tika pie šī seta pirmās breikbumbas, kuru arī izmantoja, pēc tam panākot arī 4-2 savā labā. Sīvāka cīkstēšanās bija astotajā geimā, kurā jau Sevastovai nācās atspēlēt vienu breikbumbu, ko viņa arī paveica, bet nākamajā geimā Latvijas tenisiste atkal bija labāka Šmiedlovas servē un ar otro mačbumbu cīņu noslēdza savā labā.

Otrajā kārtā Sevastova tiksies ar trešo numuru turnīrā izlikto spāņu zvaigzni Garvinji Mugurusu, kura trīs setu cīņā ar 2-6, 6-0, 6-3 uzvarēja Elisu Mertensu no Beļģijas, kura pamatturnīrā iekļuva pēc kvalifikācijas pārvarēšanas. Mugurusa šosezon uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā.

Sevastovas pirmās kārtas pretiniece Šmiedlova pasaules rangā atrodama 85.pozīcijā.

Karjeras laikā Šmiedlova tikusi pie diviem WTA raudzes tituliem, kas abi gūti pērn, - tās bija "International" sacensības Katovicē un Bukarestē. Savukārt viņas rekords pasaules rangā ir 26.vieta, ko sasniedza pagājušā gada oktobrī. Šosezon Šmiedlova WTA raudzes sacensības aizvadījusi gaužām vāji, jo izcīnījusi tikai četras uzvaras, kas licis piedzīvot kritumu pasaules rangā. Nevienā no turnīriem slovākiete šosezon nav spējusi pārvarēt divas kārtas.

Šīs sezonas laikā Šmiedlova pamanījās zaudēt 15 mačus pēc kārtas, kas tikai par divu spēļu tiesu atpalika no WTA rekorda.

Vēl tikai pagājušajā nedēļā Šmiedlova Sinsinati WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā ar 6-1, 6-7 (6:8), 6-7 (5:7) ļoti smagā cīņā piekāpās Latvijas sieviešu tenisa pirmajai raketei Aļonai Ostapenko. Tā kā pērn Sinsinati slovākiete aizkļuva līdz ceturdaļfinālam, šonedēļ viņa WTA rangā piedzīvoja 29 vietu kritumu.

Pērn Šmiedlova Ņujorkas turnīrā sasniedza trešo kārtu.

Sevastova jūnijā un jūlijā pa reizei spēlēja WTA turnīru finālos, abos mačos piedzīvojot zaudējumus. Savukārt, neskaitot šos divus turnīrus, viņa kopš maijā notikušā Francijas atklātā čempionāta nevienā no turnīriem nav guvusi vairāk par vienu uzvaru.

Sevastova ar Šmiedlovu līdz šim bija tikušās vienu reizi, 2012.gada pēdējās dienās Latvijas tenisistei ar 6-4, 6-1 uzvarot Oklendā notiekošā WTA turnīra kvalifikācijas cīņā. Šī Sevastovai bija viena no pēdējām uzvarām, pirms viņa pāris mēnešus vēlāk noslēdza karjeru.

Pēc karjeras atsākšanas Sevastova jau pērn atgriezās ASV atklātajā čempionātā, tomēr nepārvarēja kvalifikāciju. Savukārt šī gada sākumā viņa "izgāja" kvalifikāciju Austrālijas atklātajā čempionātā, kur arī uzvarēja pirmajā kārtā. Vienu kārtu Sevastova pārvarēja arī Francijas atklātajā čempionātā, bet Vimbldonā zaudēja jau pirmajā mačā.

ASV atklātajā čempionātā Sevastova pirmo kārtu pārvarējusi 2009. un 2010.gadā, bet abas reizes piekāpusies otrajā mačā.

LETA jau ziņoja, ka Ostapenko pirmdien sezonas pēdējo "Grand Slam" turnīru Ņujorkā sāka neveiksmīgi, ar 5-7, 3-6 zaudējot Petrai Kvitovai no Čehijas.

Līdz ar to Ostapenko šogad sieviešu vienspēlēs "Grand Slam" turnīros netika kaut pie vienas uzvaras, šāda līmeņa sacensībās piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas.

Ostapenko, kura par dalību turnīrā nopelnīja desmit WTA pasaules ranga punktus, pirmajā setā bija vadībā, taču pārsvaru nenosargāja, savukārt otrajā setā viņai neizdevās atspēlēties.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA