Vietu sastāvā zaudējušais Jānis Ikaunieks: "Metz" ar mani vēl rēķinās
Ikaunieks: "Klubs saprot, ka man ir ilgtermiņa līgums, tāpēc negrib citiem atdot par mazu naudu. "Metz" ar mani vēl rēķinās. Nav arī tā, ka šobrīd situācija būtu pagalam bēdīga. Pašam jāizcīna sava vieta."
Futbols
2016. gada 30. augusts, 13:50

Vietu sastāvā zaudējušais Jānis Ikaunieks: "Metz" ar mani vēl rēķinās

Jauns.lv

Francijas augstākās līgas futbola klubs "Metz" vēl rēķinās ar Latvijas izlases uzbrūkošo pussargu Jāni Ikaunieku, lai gan spēlētājs vairs netiek iekļauts vienības sastāvā, sacīja futbolists.

Pašlaik 21 gadu vecais Ikaunieks "Metz" klubam pievienojās pirms nedaudz vairāk kā pusotra gada, taču līdz šim viņam izkarot vietu komandas sastāvā nav līdz galam izdevies. Arī šobrīd, kad klubs ir atguvis vietu Francijas augstākajā līgā, latvietis netiek sastāvā, tāpēc lūkojas pēc iespējas doties uz kādu citu komandu īrē.

"Šobrīd trenējos "Metz" sastāvā. Transfēru logs aizveras trešdien, varbūt kaut kur izdosies vienoties par īri. Sarunas ar dažiem klubiem jau ir izjukušas, jo puses savā starpā nespēja vienoties. Iespējams, ka palikšu "Metz" komandā," izteicās Ikaunieks. "Man ar klubu vēl ir trīs gadu līgums. Aģents runāja ar "Metz" kluba vadību - viņi nav mani norakstījuši. Saprot, ka man ir ilgtermiņa līgums, tāpēc negrib citiem atdot par mazu naudu. Klubs ar mani vēl rēķinās. Nav arī tā, ka šobrīd situācija būtu pagalam bēdīga. Pašam jāizcīna sava vieta."

"Šovasar bija variants pievienoties Čehijas augstākās līgas klubam, bet šobrīd izskatās, ja kaut kur došos, tad, visticamākais, uz Francijas otro līgu. Bija pārrunas arī ar Šveices vienībām, laikam pat to pašu komandu, kur spēlē Andris Vaņins [otrās līgas klubs "Zurich"]. Piedāvāja spēlēt arī Skotijā, taču to pats negribēju," atklāja Ikaunieks.

Iepriekšējā sezonā "Metz" spēlēja Francijas otrajā līgā, kas lika prognozēt, ka Ikaunieks tiks pie lielāka spēles laika, taču tas nepiepildījās, turklāt futbolists iedzīvojās arī traumā.

"Aizvadītās sezonas sākums bija labs - piedalījos pārbaudes spēlēs, biju sasniedzis labu formu, man bija arī sava vieta komandas modelī. Taču pēc tam guvu savainojumu, kas lika izlaist divus mēnešus. Vēlāk sastresojos, un, atgriežoties sastāvā, vairs nebija tā viegluma un prieka spēlēt. Bija psiholoģiski grūti," atceras Ikaunieks.

Uzbrūkošais pussargs pašlaik atrodas Latvijas izlases treniņnometnē, jo septembra sākumā komandai paredzētas divas spēles. 2.septembrī "Skonto" stadionā notiks pārbaudes mačs pret Luksemburgas valstsvienību, kam pēc četrām dienām sekos pirmā 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra cīņa viesos ar Andoru. Savukārt pēc tam divi mači šajā kvalifikācijā jau oktobrī būs mājās pret Fēru salām un Ungāriju.

"Fiziski jūtos labi, jo iepriekšējās divas nedēļas Francijā treniņi bijuši divas reizes dienā. Vienīgi šobrīd nav spēļu prakses. Redzēsim, vai spēlēšu izlasē, to lems treneris. Kopumā esmu gatavs un jūtos normāli," savu pašreizējo sagatavotību atklāja Ikaunieks. "Šajos divos mačos pret Luksemburgu un Andoru mums jāspēlē kā favorītiem un jādomā tikai par uzvaru, jo pretinieki nav paši spēcīgākie. "Metz" kluba sastāvā arī ir divi futbolisti no Luksemburgas, kuri pie spēles laika gan netiek. Šajā komandā ir arī spēlētāji no citām gana labām līgām, kamēr par Andoru es nezinu pilnīgi neko."

"Arī pret Eiropas čempioni Portugāli šajā atlases ciklā spēlēt būs liels izaicinājums. Viņi gan uz mums skatīsies citādi, bet tās būs labas un interesantas spēles, arī skatītāji varēs paskatīties uz Krištianu Ronaldu un izjust lielo futbolu," uzsvēra Ikaunieks.

Pirmdien pirmo treniņu Latvijas izlases sastāvā aizvadīja arī naturalizētais argentīniešu pussargs Kristians Damians Torress, kurš ikdienā spēlē valsts čempiones "Liepājas" rindās.

"Torress ir tehnisks spēlētājs, atšķiras no Latvijas futbolistiem. Būtu forši, ja viņš izlasei būtu labs palīgs. Varbūt šobrīd Torress nav savā labākajā formā, bet kā spēlētājs viņš ir interesants," par kolēģi izteicās Ikaunieks. "Torress Latvijā dzīvo jau ilgu laiku, viņam šeit ir sieva un bērns, tāpēc pilsonības piešķiršanā nesaskatu neko sliktu. Arī pēc futbolista karjeras viņš šeit noteikti turpinās dzīvot un strādāt. Torresam pilsonības piešķiršana ir liels atvieglojums, bet domāju, ka šāds parlamenta lēmums bija tikai normāls."

Latvijas izlase kvalifikācijas turnīrā tiksies arī ar pašreizējo Eiropas čempioni Portugāli, kā arī finālturnīra astotdaļfinālistēm Šveici un Ungāriju. Tāpat Latvijai pretiniekos būs Andora un Fēru salas.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā notiks no šī gada 4.septembra līdz 2017.gada 10.oktobrim.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA