Ostapenko ar uzvaru iesāk ASV atklātā čempionāta dāmu dubultspēļu turnīru
Aļona Ostapenko ASV atklātajā čempionātā piedalās trīs dažādos turnīros.
Citi sporta veidi
2016. gada 2. septembris, 08:56

Ostapenko ar uzvaru iesāk ASV atklātā čempionāta dāmu dubultspēļu turnīru

Jauns.lv

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien guva uzvaru ASV atklātā čempionāta dāmu dubultspēļu sacensību pirmās kārtas mačā, ko gan iespaidoja nokrišņi.

Ostapenko duetā ar vācieti Andreju Petkoviču ar 6-7 (5:7), 6-4, 6-3 apspēlēja rumānietes Raluku Olaru un Irinu Begu.

Duelis jau sākās ar pusotras stundas nokavēšanos, bet otrajā setā pie rezultāta 4-3 Latvijas un Vācijas dueta labā to uz vairākām stundām apturēja. Turpinājumā gan cīņa atsākās un Ostapenko duetā ar 2014.gada Vimbldonas čempionāta dāmu dubultspēļu pusfinālisti svinēja uzvaru.

Pirmās kārtas pārvarēšana Ostapenko devusi 130 WTA dubultspēļu ranga punktus, kas ļaus ievērojami pietuvoties dubultspēļu ranga pirmajam simtniekam.

Otrajā kārtā Ostapenko un Petkoviča sacentīsies ar ungārieti Tīmeju Babošu un Jaroslavu Švedovu no Kazahstānas, kuras izliktas ar trešo numuru.

Ceturtdien dubultspēļu pirmās kārtas maču bija plānots aizvadīt arī Anastasijai Sevastovai un viņas pāriniecei turcietei Čaglai Bijikakčajai, kurām paredzēts spēkoties ar Melnkalnes tenisisti Danku Koviniču un polieti Alicju Rosolsku, tomēr lietus dēļ to pārcēla. Tagad šis duelis ieplānots piektdien, tomēr pirms tam vēl Sevastova spēlēs vienspēļu trešās kārtas maču ar ukrainieti Katerinu Bondarenko, kas kalendārā ielikts kā pirmais ceturtajā nozīmīgākajā kortā un sāksies plkst.18 pēc Latvijas laika.

Tāpat piektdien kortā izies arī Ostapenko, pārī ar austrieti Oliveru Maraku uzsākot jaukto dubultspēļu turnīru. Šī gada Vimbldonas čempionāta pusfinālistiem pretim stāsies čehiete Barbora Krejčīkova un Marins Draganja no Horvātijas.

LETA jau vēstīja, ka Sevastova dāmu vienspēļu sacensībās pirmdien pirmajā kārtā ar 6-3, 6-3 pārspēja Annu Karolīnu Šmiedlovu no Slovākijas, savukārt otrajā kārtā viņa ar 7-5, 6-4 pieveica spāņu zvaigzni Garvinji Mugurusu, kura šogad uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, bet pasaules rangā ieņem trešo vietu. Pēc savas lielākās uzvaras karjerā Sevastovai trešajā kārtā jātiekas ar Bondarenko.

Tikmēr Latvijas pirmā rakete Ostapenko pirmdien vienspēļu turnīru sāka neveiksmīgi, ar 5-7, 3-6 zaudējot Petrai Kvitovai no Čehijas.

Līdz ar to Ostapenko šogad sieviešu vienspēlēs "Grand Slam" turnīros netika kaut pie vienas uzvaras, šāda līmeņa sacensībās piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas.

Šoreiz ASV atklātajā čempionātā nepiedalās Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis, kurš ārstē plaukstas locītavas savainojumu.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA