Pļaviņš/Regža un Samoilovs/Jānis Šmēdiņš iekļūst Jūrmalas "Masters" turnīra ceturtdaļfinālā
Ar trim uzvarām tikpat spēlēs Samoilovs (attēlā) un Jānis Šmēdiņš uzvarēja A apakšgrupā, uzreiz iekļūstot ceturtdaļfinālā.
Citi sporta veidi
2016. gada 2. septembris, 19:41

Pļaviņš/Regža un Samoilovs/Jānis Šmēdiņš iekļūst Jūrmalas "Masters" turnīra ceturtdaļfinālā

Jauns.lv

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kā arī pašmāju vadošais duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien Jūrmalā, Majoru pludmalē, notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" sērijas turnīrā grupu sacensību trešās kārtas mačos guva savas trešās uzvaras, tādējādi uzreiz nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā.

Savukārt Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs, kā arī Rihards Finsters un Edgars Točs, savās apakšgrupās palika trešie un izslēgšanas turnīru sāks no pirmās kārtas.

Ar trešo numuru izliktie Pļaviņš un Regža C apakšgrupas noslēdzošajā spēlē ar 2-0 (25:23, 21:19) pārspēja austriešus Lorencu Petučnigu un Danielu Millneru, kuri izlikti ar 14.numuru.

Pirms tam pirmajā kārtā Pļaviņš un Regža ar 2-1 (21:19, 19:21, 15:11) apspēlēja ukraiņus Oleksiju Deņinu un Sergiju Popovu, kuri turnīrā izlikti ar 11.numuru, bet otrajā mačā ar 2-1 (19:21, 22:20, 15:10) pārspēja turkus Safu Urlu un Muratu Giginoglu, kuriem ticis sestais numurs.

Ar trim uzvarās trīs spēlēs latvieši ieņēma pirmo vietu C apakšgrupā un izslēgšanas turnīru sāks no ceturtdaļfināla.

Tikmēr ar pirmo numuru izliktie Samoilovs un J.Šmēdiņš trešajā A apakšgrupas spēlē ar 2-1 (13:21, 25:23, 15:13) pārspēja slovēņus Janu Pokeršniku un Nejcu Zemļaku, kuriem iedalīts 16.numurs.

Latvijas vadošais pāris apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:14, 21:14) uzveica francūžus Juzefu Krū un Maksimu Tjersī, kuriem ticis devītais numurs. Savukārt otrajā mačā Latvijas pāris ar 2-0 (21:15, 23:21) pārspēja ar astoto numuru izsētos izraēliešus Sīnu Faigu un Arielu Hilmanu.

Ar trim uzvarām tikpat spēlēs Samoilovs un J.Šmēdiņš uzvarēja A apakšgrupā, uzreiz iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Tikmēr T.Šmēdiņš un Solovejs, kuri pārvarēja kvalifikāciju un turnīrā izlikti ar 15.numuru, B apakšgrupas pēdējā mačā ar 0-2 (18:21, 14:21) piekāpās Krievijas duetam Oļegam Stojanovskim un Artjomam Jarzutkinam, kas izlikts ar otro numuru.

Pirms tam Latvijas atlēti ar 2-1 (19:21, 21:18, 15:9) apspēlēja vāciešus Benetu un Dāvidu Poņevacus, bet otrajā mačā T.Šmēdiņš un Solovejs ar 0-2 (18:21, 14:21) piekāpās krieviem Jaroslavam Koškarovam un Ruslanam Bikanovam, kuri izlikti ar septīto numuru.

Ar vienu uzvaru trīs spēlēs Latvijas duets ieņēma trešo vietu B apakšgrupā un izslēgšanas turnīru sāks no pirmās kārtas.

Tikmēr īpašo uzaicinājumu jeb "wild card" saņēmušie Finsters un Točs, kuri izlikti ar 12.numuru, D apakšgrupas trešajā spēlē ar rezultātu 1-2 (14:21, 21:18, 10:15) piekāpās beļģiem Drīsam Kokelkorenam un Tomam van Vallem, kuri izlikti ar piekto numuru.

Latvieši pirmajā spēlē ar 0-2 (17:21, 17:21) zaudēja austriešiem Tomasam Kunertam un Kristofam Dresleram, kuriem ticis ceturtais numurs. Savukārt otrajā mačā Finsters un Točs ar 2-1 (21:17, 19:21, 15:9) uzveica grieķus Dimitri Nipasu un Todori Papadimitru, kuriem piešķirts 13.numurs.

Ar vienu uzvaru trīs spēlēs latvieši ieņēma otro vietu D apakšgrupā, nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā.

LETA jau vēstīja, ka dāmu sacensībās izslēgšanas turnīru sasniedza šī gada Eiropas U-22 čempiones Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kā arī vadošais Latvijas duets Alise Lece un Marta Ozoliņa. Tikmēr pērnā gada Eiropas U-18 čempione Paula Ņečiporuka ar pieredzējušo Agnesi Caicu cieta zaudējumus visās trīs apakšgrupu spēlēs, izslēgšanas turnīrā neiekļūstot.

Vīru un dāmu turnīros pēc viena apļa apakšgrupu uzvarētāji uzreiz sasniegs ceturtdaļfinālu, bet otro un trešo vietu ieguvējiem izslēgšanas turnīrs būs jāsāk no pirmās kārtas.

Piektdien tiks izspēlēti apakšgrupu mači, sestdien sportisti sāks izslēgšanas cīņas, turklāt dāmām būs arī pusfināla mači, bet svētdienas rītā pusfinālus aizvadīs vīri, savukārt pēc tam tiks noteikti medaļu ieguvēji.

Šajās sacensībās uzvarētāji vīru un dāmu konkurencē garantēs savām valstīm vienu ceļazīmi uz nākamā gada pasaules čempionātu.

LETA jau vēstīja, ka vēl otrdien Jūrmalā bija nelabvēlīgi un ļoti vējaini laikapstākļi, kas lika celties ūdens līmenim, tāpēc jūra jau atradās pie paša stadiona. Ja ūdens līmenis turpinātu celties, tas radītu problēmas gan ar stadiona drošību, gan skatītāju ieeju tribīnēs. Tomēr jau trešdien situācija bija uzlabojusies un organizatoriem lielas bažas neradīja.

Jūrmalas "Masters" turnīrā pirmajās divās dienās ieeja skatītājiem būs bez maksas. Uz sestdienas spēlēm biļetes maksās desmit eiro, bet uz svētdienas mačiem ieejas kartes var iegādāties par 15 eiro.

Jūrmalas "Masters" ir iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas 2016.gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā. Čempionāta kopējais balvu fonds ir 50 000 eiro.

Pērn maijā Jūrmalā norisinājās CEV "Masters" posms vīriešiem, kurā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnīja trešo vietu. Savukārt vēl pirms gada Jūrmalā tika rīkots raudzi zemāks CEV "Satellite" sērijas turnīrs vīriešiem.

Nākamajā gadā Jūrmalā jau risināsies Eiropas čempionāta finālturnīrs.

LETA/ Foto: AP/LETA