Anastasija Sevastova skaistā cīņā sasniedz "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālu
Šis Latvijas tenisistei ir ļoti liels panākums - "Grand Slam" astotdaļfināls sasniegs otro reizi karjerā.
Citi sporta veidi
2016. gada 2. septembris, 19:47

Anastasija Sevastova skaistā cīņā sasniedz "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālu

Jauns.lv

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otro reizi karjerā sasniegusi "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālu, piektdien iekļūstot ASV atklātā čempionāta ceturtajā kārtā.

Sevastova skaistā cīņā, parādot raksturu, divos setos pārliecinoši ar 6-4, 6-1 pārspēja Katerinu Bondarenko no Ukrainas, kurai līdzšinējā karjerā trīs reizes bija zaudējusi. Latvijas tenisiste cīņu sāka ar trīs zaudētiem geimiem, taču pēc tam bija krietni pārāka, cīņas vidū uzvarot sešos geimos pēc kārtas, beigās svinot pārliecinošu uzvaru.

Līdz šim vienīgo reizi "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālā viņa spēlēja 2011.gadā Austrālijas atklātajā čempionātā.

Par iekļūšanu turnīra 16 labāko spēlētāju vidū Sevastova ir nopelnījusi 240 WTA ranga punktus, kas nākamajā rangā viņai ļaus pietuvoties planētas 40 labākajām tenisistēm.

Par vietu ceturtdaļfinālā Sevastova sacentīsies ar britu tenisistes Džoannas Kontas un šveicietes Belindas Benčičas cīņas uzvarētāju. Konta turnīrā ir izlikta ar 13.numuru, bet Benčičai ticis 24.numurs.

Latvijas tenisiste, kura otrajā kārtā guva savu karjeras lielāko uzvaru, cīņu iesāka neveiksmīgi, pie savas serves zaudējot jau pirmajā geimā, bet pēc tam to pašu atkārtojot arī trešajā. Turklāt Bondarenko abos geimos pie punkta tika jau ar pirmajām breika iespējām. Tomēr turpinājums bija krasi atšķirīgs, jo nākamos divus geimus pārliecinoši uzvarēja Sevastova, ļaujot pretiniecei uzvarēt tikai vienā izspēlē.

Ļoti saspringts un garš bija sestais geims, kurā Sevastovai bija piecas breikbumbas, kamēr Bondarenko neizmantoja četras iespējas tikt pie ceturtā punkta. Izšķirošās bija 20. un 21.izspēle, jo vispirms Sevastova izdarīja ļoti labu nogriezto sitienu, bet pēc tam pretiniece izsita bumbiņu autā.

Latvijas tenisiste uzelpot gan vēl nevarēja, jo Bondarenko tūdaļ trešo reizi spēlē lauza pretinieces servi un panāca 4-3, tomēr Sevastova bija noķēruši cīņas ritmu un seta beigas pavadīja nevainojami, vēl divas reizes uzvarot pretinieces servē. Zīmīgi, ka setu viņa noslēdza pēc veiksmīgi pieprasīta videoatkārtojuma, jo Bondarenko bumbiņu bija izsitusi autā, bet tiesnesis to nebija pamanījis.

Savukārt otrajā setā jau pilnībā dominēja Sevastova, kura turpināja iesākto un uzvarēja vēl trīs geimos, tad vienu punktu zaudēja, bet beigās atkal bija pārāka trīs geimos no vietas. Sīvs bija piektais geims, kurā Sevastova ļoti aukstasinīgi atspēlēja divas breikbumbas, kamēr Bondarenko ļoti bieži pieļāva muļķīgas kļūdas.

LETA jau vēstīja, ka Sevastova, kura WTA rangā atrodama 48.pozīcijā, pirmdien pirmajā kārtā ar 6-3, 6-3 pārspēja pasaules 85.raketi Annu Karolīnu Šmiedlovu no Slovākijas, bet otrajā kārtā viņa trešdien ar 7-5, 6-4 pieveica pasaules ranga trešajā vietā esošo spāņu zvaigzni Garvinji Mugurusu, kura šogad uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā.

Sevastova ar tenisisti, kas atrodas WTA ranga pirmajā trijniekā tikās trešo reizi karjerā, gūstot pirmo uzvaru. Iepriekš viņa divreiz bija zaudējusi dānietei Karolīnai Vozņackai.

ASV atklātajā čempionātā Sevastova otrajā kārtā bija iekļuvusi arī 2009. un 2010.gadā, kad gan šī barjera viņai bija pārāk augsta. Kāda "Grand Slam" turnīra trešajā kārtā Sevastova bija iekļuvusi vien otro reizi karjerā, bet astotdaļfinālā ir tikusi otro reizi.

Sevastovai Bondarenko nebija parocīga pretiniece, jo viņa bija zaudējusi visos trijos savstarpējos dueļos, turklāt nebija uzvarējusi nevienā setā. 2009.gadā Sevastova zaudēja Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā un Tokijas WTA turnīra kvalifikācijā, bet šogad februārī piekāpās arī Dubaijas WTA "Premier" turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā. Zīmīgi, ka šajos trijos mačos piecos setos Sevastova zaudējusi ar identisku rezultātu 3-6, bet reizi taibreikā.

Pērn Sevastova un Bondarenko bija pretendentes uz WTA atgriešanās balvu, ko gan ieguva ASV tenisiste Venusa Viljamsa. Bondarenko uz šo balvu pretendēja, jo sportā 2014.gada pavasarī atgriezās pēc tam, kad pasaulē laida bērnu.

Pašlaik WTA ranga 59.pozīcijā esošā Bondarenko šī turnīra ievadā ar 6-0, 7-5 pieveica taivānieti Suveju Sje, bet otrajā kārtā trīs stundas ilgā cīņā ar 5-7, 7-6 (7:5), 7-5 bija pārāka pār Saisai Dženu no Ķīnas.

30 gadus vecā Bondarenko lielākus panākumus gūst dubultspēlēs, turklāt 2008.gadā duetā ar savu māsu Aļonu spēja triumfēt Austrālijas atklātajā čempionātā. Tikmēr vienspēļu pamatsacensībās viņa pirms šī turnīra bija bez uzvarām kopš jūnijā notikušajām Īstbornas sacensībām uz zālāja seguma. Kopš tā laika viņa bija uzvarējusi tikai sportistes, kuras pasaules rangā ir ārpus labāko divsimt vidus.

2009.gadā Bondarenko spēlēja ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, bet tā bijusi vienīgā reize, kad ukrainiete "Grand Slam" vienspēļu turnīros tikusi tālāk par trešo kārtu.

Sevastova jūnijā un jūlijā pa reizei spēlēja WTA turnīru finālos, abos mačos piedzīvojot zaudējumu. Savukārt neskaitot šos divus turnīrus, viņa kopš maijā notikušā Francijas atklātā čempionāta nevienā no pamatturnīriem līdz trešdienai nebija guvusi vairāk par vienu uzvaru.

Pēc karjeras atsākšanas Sevastova jau pērn atgriezās ASV atklātajā čempionātā, tomēr nepārvarēja kvalifikāciju. Savukārt šī gada sākumā viņa "izgāja" kvalifikāciju Austrālijas atklātajā čempionātā, kur arī uzvarēja pirmajā kārtā. Vienu kārtu Sevastova pārvarēja arī Francijas atklātajā čempionātā, bet Vimbldonā zaudēja jau pirmajā mačā.

Sevastovai pārī ar turcieti Čaglu Bijikakčaju jau ceturtdien bija plānots sākt dāmu dubultspēļu sacensības, kur pirmajā kārtā jātiekas ar Melnkalnes tenisisti Danku Koviniču un polieti Alicju Rosolsku, bet lietus dēļ to pārcēla uz piektdienu.

LETA jau vēstīja, ka dāmu dubultspēļu pirmajā kārtā ceturtdien panākumu guva Aļona Ostapenko duetā ar vācieti Andreju Petkoviču, ar 6-7 (5:7), 6-4, 6-3 apspēlējot rumānietes Raluku Olaru un Irinu Begu.

Ostapenko kortā izies arī piektdien, pārī ar austrieti Oliveru Maraku sākot jaukto dubultspēļu turnīru. Šī gada Vimbldonas čempionāta pusfinālistiem pretim stāsies čehiete Barbora Krejčīkova un Marins Draganja no Horvātijas.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas pirmā rakete Ostapenko pirmdien vienspēļu turnīru sāka neveiksmīgi, ar 5-7, 3-6 zaudējot Petrai Kvitovai no Čehijas.

Līdz ar to Ostapenko šogad sieviešu vienspēlēs "Grand Slam" turnīros netika kaut pie vienas uzvaras, šāda līmeņa sacensībās piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas.

Šoreiz ASV atklātajā čempionātā nepiedalās Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis, kurš ārstē plaukstas locītavas savainojumu.

LETA/ Foto: EPA/LETA